KWB Balen Centrum bestaat 75 jaar. 

KWB Balen Centrum bestaat 75 jaar. © rr

KWB Balen Centrum viert 75ste verjaardag met feestweekend

Balen -

KWB Balen Centrum blaast dit jaar 75 kaarsjes uit. Dat wordt zaterdag 18 en zondag 19 september gevierd met een heus feestweekend dat samenvalt met de parochiefeesten. Het Parochiecentrum en het Sint-Andriesplein zijn de locaties van het feestgebeuren.

“KWB is indertijd gestart als een mannenbeweging, maar had altijd al aandacht voor gezinnen met kinderen”, zegt voorzitter Erik Hens. “Getuige hiervan zijn de familiedagen met spelletjes op de Keiheuvel of de legendarische sinterklaasfeesten in de parochiezaal. Ondertussen profileren we ons meer en meer als gezinsbeweging. In ons activiteitenaanbod hebben we dan ook aandacht voor gezinnen met kinderen. Hen nodigen we heel speciaal uit op ons feestweekend. Zo zijn er op zaterdag- en zondagnamiddag vanaf 14u verschillende pleinspelen, grimeren en glittertattoos, springkastelen, een paardenmolen en andere kermisattracties voor jong en oud.”

Tentoonstelling

Tegelijk is er in het parochiecentrum een tentoonstelling over 75 jaar KWB-Balen met foto’s van 1952 tot nu. Zwart-witfoto’s tonen hoe het vroeger was. “Wist je bijvoorbeeld dat KWB altijd al aandacht had voor de verkeersveiligheid? Zo zorgde KWB ervoor dat er verkeerslichten kwamen op de Markt”, zegt Hens. “Er werd vorming gegeven over sociale zekerheid en andere actuele thema’s, zoals ‘Stroom op je dak’. We zijn ook een sportieve afdeling. Er werden op al die jaren heel wat kilometers afgefietst en gewandeld.”

Op zaterdag is er een vrij podium op het Sint-Andriesplein. Een zevental groepen uit de ruime regio speelt live muziek vanaf 15 tot 22u.

Sint-Andriesfeesten

Het feestweekend valt ook samen met de Sint-Andriesfeesten die plaatsvinden in Parochiecentrum Balen. Op vrijdag 17 september worden de Sint-Andriesfeesten naar goede gewoonte geopend met een verenigingenquiz. Zaterdag is er een straatfeest met dj. Zondagmiddag is er het gekende restaurantbuffet mét wijnbar. Vanaf 14u is er muziek- en danscafé met dj Benny Mols.  (mto)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio