“Bridgen is een echte denksport. De factor geluk is uitgesloten”, zeggen Jef Van den Eynde, Jef Van den Put, Luc Dijckmans en Hans Tielens van Hartenvier. 

“Bridgen is een echte denksport. De factor geluk is uitgesloten”, zeggen Jef Van den Eynde, Jef Van den Put, Luc Dijckmans en Hans Tielens van Hartenvier. © EMA

Alternatieve kroegentocht: Hartenvier speelt bridge in zeven dorpscafés

Retie -

Bridgeclub Hartenvier houdt zaterdag een alternatieve kroegentocht: een speciale kaartnamiddag in zeven dorpscafés op en rond de Markt in Retie. De club bestaat vijftig jaar en viert dat met enkele bijzondere jubileumactiviteiten.

In zeven staminees onder de kerktoren van Retie worden zaterdag overal twee of drie kaarttafels vrijgehouden voor leden van bridgeclub Hartenvier. Het gaat om de cafés Amelie, Bazaar, Boesdijkhof, De Ster, Foli-A, Gildenhuis en Kor. “Om het halfuur schuiven we door. We beginnen om 13.30u en spelen tot 18u”, zegt Jef Van den Eynde, voorzitter van bridgeclub Harten Vier in Retie.

Het spreekt voor zich dat de kroegentocht van Hartenvier geen grote drankpartij wordt, maar vooral een ‘sportdag’. Volgens de clubvoorzitter is bridgen echt wel een denksport. “De factor geluk is nagenoeg uitgesloten”, zegt hij. “Voordat je kunt beginnen te bridgen, moet je eerst een cursus volgen. Zonder opleiding lukt het niet.”

Beginnerscursus

De eerstvolgende beginnerscursus van Harten Vier start op dinsdag 28 september in de voetbalkantine van KBSK Retie in sportpark Vossekot en loopt over tien tot twaalf lessen. Inschrijven kan online. De Retiese bridgeclub telt vandaag honderd leden. “We komen van 130”, zegt Jef. “Maar door corona lagen we een jaar stil en zo hebben we enkele leden verloren. Stilaan komen ze een voor een terug, maar de vrees is nog niet bij iedereen helemaal weg.” (ema)

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio