Hier staan bouwgronden te koop. 

Hier staan bouwgronden te koop. © rr

Gemeente verkoopt bouwgrond op Meulenveld

Herenthout -

Het gemeentebestuur van Herenthout verkoopt tien bouwgronden die gelegen zijn op Meulenveld. De oppervlaktes van de percelen variëren van 378 tot 532m². De prijzen van de bouwgronden liggen tussen 92.000 en 128.000 euro.

De gronden worden verkocht aan de hand van een toewijzingsreglement dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Aan de kandidaat-kopers worden punten toegekend overeenkomstig enkele criteria. Niet onbelangrijk hierbij is dat je mag al eigenaar zijn van een woning of een bouwgrond.

Wie een perceel aankoopt, is wel verplicht de ruwbouw van de woning binnen de 7 jaar na het verlijden van de aankoopakte te voltooien. De woning moet binnen de 8 jaar bewoond zijn en gedurende een ononderbroken termijn van 10 jaar bewoond blijven door de eigenaar.

De prijzen van de bouwgronden werden vooraf vastgesteld. De kosten, rechten en erelonen van de notariële verkoopakte en de andere bijkomende kosten van de koop zijn ten laste van de koper, zoals de kosten van de verkavelingsakte, bodemattest en stedenbouwkundige inlichtingen.

Inschrijven kan online of via een inschrijfformulier aan het onthaal van het gemeentehuis en dit tot en met 31 oktober. De inschrijvers worden uitgenodigd bij de bekendmaking van de uitslag op maandag 22 november om 18.00 uur in de gemeentelijke feestzaal. herenthout.be (mph)

 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio