© Fred Debrock

Dronken bestuurder moet ontnuchteren in cel

Westerlo, Herselt, Hulshout

De politie van de zone Zuiderkempen heeft afgelopen weekend vijf bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. Een van hen moest zelfs ontnuchteren in de cel.

De inspecteurs lieten zaterdagavond en -nacht in totaal 58 bestuurders een alcoholtest afleggen in Westerlo, Herselt en Hulshout. “Vijf van die gecontroleerde bestuurders hadden te diep in het glas gekeken”, zegt een woordvoerder van de politie Zuiderkempen. “Een bestuurder had zodanig veel gedronken dat hij moest ontnuchteren in de doorgangscel. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.”

Een andere bestuurder, zonder vaste verblijfplaats in België, beging verschillende overtredingen waardoor hij ter plaatse een boete van 1.280 euro moest betalen. Verder betrapte de politie nog een automobilist die reed met een voorlopig rijbewijs op het ogenblik dat dit voor hem verboden was. Twee andere bestuurders kregen nog een boete omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Een persoon werd betrapt op het bezit van een beperkte hoeveelheid verdovende middelen. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio