Omdat het de tiende editie van Vraai Plezant is, willen de organisatoren er “iets speciaals” van maken dit jaar. 

Omdat het de tiende editie van Vraai Plezant is, willen de organisatoren er “iets speciaals” van maken dit jaar. © EMA

Vraai Plezant is moderne versie van parochiefeesten en brengt Queen tot leven

Arendonk -

Het vrolijke gehucht Voorheide in Arendonk, in de volksmond de Vraai genoemd, herleeft. Nadat eerst Vrijkermis weer is doorgegaan, vindt zaterdag en zondag ook Vraai Plezant opnieuw plaats. De moderne opvolger van de aloude parochiefeesten van de Voorheide brengt zelfs Freddie Mercury van de mythische rockband Queen weer tot leven.

Eddy Meulemans

Wijlen Wim Haegens, jarenlang de minzame dorpspastoor in de parochie van de Voorheide in Arendonk, zal het van bovenuit graag zien. ‘Zijn’ parochiefeesten bruisen weer als nooit tevoren, al is de invulling helemaal anders dan in zijn tijd. Enkele ex-Chiroleiders hebben er hun schouders onder gezet en hebben er een vlotte Vlaamse kermis van gemaakt, met tal van drank- en eetkraampjes, gezellige terrasjes, kinderanimatie én… een heus rockfestival.

Mensen afschrikken

Ook de naam is hipper dan in de tijd van pastoor Haegens, maar tegelijk ook veelzeggend. Vraai Plezant staat voor: feest op de Vraai, gratis en plezant voor iedereen, van 0 tot 100 jaar. De enige voorwaarde om gratis te kunnen mee feesten dit jaar, is dat je een Covid Safe Ticket op zak hebt. “We vragen een bewijs dat je dubbel gevaccineerd bent, een herstelcertificaat hebt of een negatieve sneltest voorlegt. Ongetwijfeld zal dit sommige mensen afschrikken, maar we hebben hier bewust voor gekozen. We willen nog eens een écht feest hier op de Vraai, zonder beperkingen of mondmaskers”, zegt Gert Kinnaer (41), onderwijzer in de basisschool van de Voorheide en een van de dertien leden van het Vraai Plezant-comité.

Freddie Mercury van de mythische rockband Queen komt zaterdag weer tot leven in Arendonk 

Freddie Mercury van de mythische rockband Queen komt zaterdag weer tot leven in Arendonk © BELGAIMAGE

De tiende editie van Vraai Plezant wordt volgens de organisatoren echt iets speciaals. Het tweedaagse jubileumfeest start zaterdag met een foodtruckfestival, met livemuziek van de lokale coverband sOns ‘n bOyz. Zondag is er overdag een familiefestival, met terrasjes, springkastelen en miniquads voor de kinderen. Tegen de avond gaat Vraai Plezant naadloos over in een knallend pop- en rockfestival.

Mother Mercury

De afsluiter is een absolute topper: Mother Mercury. “Deze groep is bekroond tot meest authentieke tributeband van Queen in Europa”, zeggen de organisatoren van Vraai Plezant. “Ze zien er net echt uit en klinken ook net echt. Enkele jaren geleden stond er al eens een Queen-tributeband op Arendonk Zingt & Swingt. Geloof ons, Mother Mercury is nóg beter. Bohemian Rapsody, We are the Champions, Another one bites the dust, Bicycle race, We will rock you, het zijn stuk voor stuk klassiekers die iedereen kan meezingen. Feest en ambiance verzekerd!”

Vraai Plezant 2021 vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 september in de Brulen in het gehucht Voorheide in Arendonk. Vanaf de kerk tot aan het parochiecentrum wordt de straat het hele weekend verkeersvrij gemaakt.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio