©  BELGA

Wedstrijden Red Flames verhuizen van VTM naar Play

De Red Flames, de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg, zal voortaan niet langer op VTM maar op Play te zien zijn. Moederbedrijf SBS kondigde dinsdag aan dat het de rechten voor de komende twee jaar gekocht heeft en alle oefenmatchen en WK-kwalificatiewedstrijden live zal uitzenden.

Wim Conings

“Vrouwenvoetbal is een sport in volle groei, met speelsters van de bovenste plank”, zegt manager vrouwenvoetbal Katrien Jans van de Belgische voetbalbond in een persbericht. “Om de sport nog meer tot bij het grote publiek te krijgen, heb je meer visibiliteit nodig. We zijn dan ook enorm blij dat we samen met de Play-familie voor de nodige boost kunnen zorgen om die visibiliteit te genereren. Zo kunnen we het vrouwenvoetbal samen naar een nieuw niveau tillen.”

De Red Flames proberen zich te kwalificeren voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze starten hun kwalificatiecampagne komende vrijdag 17 september in en tegen Polen. De match is live te volgen bij Play4 en via de livestream op GoPlay.be om 18u40. Vier dagen later - op dinsdag 21 september - spelen de Red Flames al hun tweede kwalificatiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië. Ook die wedstrijd zal live te volgen zijn op Play4 en GoPlay.be vanaf 20u10.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws