Domino tijdens een optreden enkele jaren geleden. 

Domino tijdens een optreden enkele jaren geleden. © Luc Engelbos

Heikant feest op heraangelegd Kardinaal Cardijnplein

Berlaar-Heikant -

De heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant is al klaar sinds april 2020, maar door corona stelde de gemeente de feestelijke opening uit. Dat maakt ze dit weekend goed met een tweedaags evenement.

Chris Van Rompaey

“Door de coronamaatregelen moesten de inwoners van Heikant het al twee jaar stellen zonder een volwaardige Heikermis”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Omdat ook het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein nog niet de opening kreeg die het verdiende, willen we onze inwoners graag bedanken voor de inspanningen en opofferingen die ze de afgelopen jaren leverden. Dat doen we met een openingsfeest op 18 en 19 september.”

Op zaterdag 18 september trakteert het lokaal bestuur de bezoekers op een optreden van zanger Ronny Lee (21u) en covergroep Domino (22u). Op zondag staat er van 14 tot 22u een cafédag met medewerking van enkele Heikantse verenigingen op het programma. Lea Campi & Marc, Ronny Lee, Fanfare Willen is Kunnen, Chiro Heikant, Harry Hendrickx en Lowie Vercammen verzorgen dan de muziek. Het feest eindigt met een Heikants verrassingsoptreden.

Covid Safe Ticket

Het evenement vindt plaats op het Kardinaal Cardijnplein, in de openlucht. Op zaterdag moet je aan de ingang je Covid Safe Ticket voorleggen via de CovidSafe-app of een afgedrukt bewijs via ‘Mijn Burgerprofiel’. Wie niet over een geldig Covid Safe Ticket beschikt, kan ook toegang krijgen via een herstelcertificaat dat aangeeft dat je recent genezen bent van corona of een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio