CEO Roggeman ziet nog opportuniteiten voor zijn AED Studios. 

CEO Roggeman ziet nog opportuniteiten voor zijn AED Studios. © Joris Herregods

Agenda van AED Studios loopt opnieuw vol met opnames en evenementen

Lint -

Nu evenementen weer mogelijk zijn, begint de site van AED Studios weer meer te bruisen van de activiteiten. Het media- en evenementenbedrijf uit Lint gaat zelfs één van zijn drukste najaren tegemoet.

Filip Spoelders

Er is het vaccinatiecentrum ZORA en de opnames van Familie die blijven lopen, maar verder was het afgelopen anderhalf ongekend kalm bij AED Studios. “Net als alle medewerkers in de evenementensector was het voor ons een moeilijke periode. In 2018 en 2019 organiseerden wij jaarlijks 250 evenementen. Dit viel terug op nul terwijl het een derde van onze omzet is. Ook de korte televisie-opdrachten zoals The Voice of Belgium’s Got Talent vielen even stil”, blikt CEO Glenn Roggeman terug.

Maar de ondernemer die graag opportuniteiten ziet, blikt positief vooruit. “Dit najaar kunnen we weer onze bezettingsgraad van voor corona bereiken. De aanvragen voor evenementen stromen stilaan weer binnen. Ik voel trouwens dat bedrijfsfeesten belangrijker gaan worden. Het is goed dat de mensen het telewerken hebben ontdekt, maar hierdoor vervreemden ze van hun collega’s en van het bedrijf. Bedrijfsleiders moeten hun medewerkers opnieuw bij het verhaal betrekken. Ik denk aan bedrijfsfeesten met een aparte beleving om de zes maanden in plaats van om het jaar. Wij kunnen bedrijfsevents van tien tot vijfduizend bezoekers ontvangen. Maar ik denk dat feesten of bijeenkomsten tot vierhonderd medewerkers ideaal gaat zijn om de boodschap van het bedrijf over te brengen.”

Ook de hybride evenementen met een honderdtal bezoekers in de zaal en een paar duizend kijkers thuis zullen volgens Roggeman hun plaats blijven behouden.

Meer programma’s

Dit najaar verwelkomt AED Studios onder andere Dancing with the Stars, Belgium’s Got Talent en de repetities van Holiday on Ice. “Door de onderbreking hebben programmamakers hard gewerkt aan nieuwe formats en programma’s. Daarom hebben onze televisie- en opnamestudio’s de laatste maanden al goed gedraaid. En er zal nog meer worden gemaakt. Aangezien ieder gezinslid ondertussen over een eigen scherm beschikt, van een televisie tot een smartphone, zal er meer content gemaakt moeten worden. Ik ben alvast blij met de investeringen die ik in de sector heb gedaan om deze verder uit te bouwen”, besluit Glenn Roggeman.