Charles Leclef van brouwerij Het Anker voor De Met, dat momenteel nog leegstaat. 

Charles Leclef van brouwerij Het Anker voor De Met, dat momenteel nog leegstaat. © Dirk Vertommen

Brouwerij Het Anker huurt brasserie De Met: “Maar we weten nog niet precies wat we ermee gaan doen”

Mechelen -

Brouwerij Het Anker is de nieuwe huurder van brasserie De Met op de Grote Markt in Mechelen. Wat de brouwerij precies met de zaak van plan is, is nog niet duidelijk. Op dit moment heeft Het Anker al een vijftal heel uiteenlopende horecaprojecten in de steigers staan. Het organiseert er zelfs een eigen jobdag voor.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

De nieuwe huurder van brasserie De Met op de Mechelse Grote Markt is bekend. Brouwerij Het Anker huurt het pand voor de komende jaren. “We zijn continu op zoek naar projecten die een meerwaarde kunnen bieden voor het Mechelse horecalandschap”, zegt Charles Leclef van Het Anker. “De Met is zo’n project. Maar het is allemaal heel snel gegaan. Daardoor weten we nog niet precies wat we met de zaak willen doen.”

Momenteel heeft Het Anker al verschillende horecaprojecten lopen. “In die optiek is de timing van de huurovereenkomst voor De Met misschien niet ideaal”, zegt Leclef. “Maar daar moet je durven overstappen. Wanneer er zich kansen voordoen, grijpen we die graag met beide handen. Het klopt dat de verschillende projecten nu allemaal samenkomen, maar dat kan de horeca in de stad alleen maar ten goede komen.”

Behalve De Met is ook het leegstaande Ankercafé ernaast in handen van brouwerij Het Anker.

Behalve De Met is ook het leegstaande Ankercafé ernaast in handen van brouwerij Het Anker. © Dirk Vertommen

Ankercafé

In oktober opent Het Anker een bar in de nieuwe stadscinema Lumière en op de Wollemarkt opent restaurant De Thien Gheboden de deuren. Daar zullen klanten zelf kunnen beslissen hoeveel ze voor een maaltijd betalen. In het winkelpark Malinas gaat Maneblusser City dan weer open en intussen wordt er ook nog hard gewerkt aan de De Batteliek, in de voormalige kerk van Battel.

Verder is Het Anker ook eigenaar van het leegstaande Ankercafé, net naast De Met. Ook daar heeft de brouwerij plannen mee. “Als alles volgens plan verloopt, kunnen we in de loop van volgende maand de vergunningsaanvragen indienen”, zegt Leclef. “We hopen dan in de loop van volgend jaar de zaak te kunnen openen. Over de invulling van het Ankercafé kunnen we nog niet veel zeggen, maar zoals steeds denken we na over een waardevol project.”

Jobdag

Om al die projecten te realiseren, is brouwerij Het Anker nog op zoek naar heel wat mensen. Zowel op de site van de brouwerij op de Guido Gezellelaan als voor de verschillende horecazaken staan er verschillende vacatures open. “Daarom organiseren we een jobdag op zaterdag 18 september. Er kwam al veel respons op, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds online aanmelden”, aldus Leclef.

LEES OOK: Mechelse brouwerij opent restaurant waar de rekening het laatste van je zorgen is

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio