Kermisloop Putte Grens gaat door

Kapellen, Stabroek -

De 15de editie van de Kermisloop Putte Grens heeft een extra jaartje op zich laten wachten. Het bestuur besliste om de door corona uitgestelde editie van vorig jaar nu wel te lopen.

Na overleg met het bestuur van de Kermisloop zetten de twee gemeentebesturen het licht op groen. Marc Janssens, voorzitter van de Kermisloop. “De Kermisloop is uitgegroeid tot een vaste waarde. Voor zowel lopers als inwoners van het grensdorp is het een volksfeest. Dat was 16 jaar geleden ook ons uitgangspunt. De grensloop moest op kermismaandag opnieuw sfeer en samenhang brengen. En dat is gelukt.”

Het bestuur van de Kermisloop was al enkele maanden geleden gestart met de organisatie, maar heel wat procedures stonden ‘on hold’ omwille van de onzekerheid rond de corona-maatregelen.

Voor Johan Bogers waren de afgelopen maanden een ware rollercoaster: “Uiteraard konden de lokale overheden enkel maar de geldende regels volgen bij het toekennen van onze vergunningen en tot voor kort was dat helaas altijd een ‘neen’. Maar na intensief overleg konden we toch een datum vastprikken.”

De Kermisloop gaat door op het traditioneel parcours met een kidsrun, 5 km en 10 km. Ondanks de versoepelingen blijven enkele beperkingen van kracht zoals mondmaskerplicht voor de toeschouwers aan de vertrek- en aankomstzone, beperking van het aantal inschrijvingen tot 700 deelnemers per reeks voor de 5 km en de 10 km. Inschrijven bij voorkeur via www.kermisloop.be en op de braderij op 10 oktober. Er zijn geen daginschrijvingen. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio