Naast en in de vijver trof de politie zakken met teelaarde en meststoffen aan. 

Naast en in de vijver trof de politie zakken met teelaarde en meststoffen aan. © rr

Cannabisboeren dumpen afval van plantage in vijver

Willebroek -

Naast en in een vijver in de Merkezeelstraat in Willebroek is een vrij groot sluikstort aangetroffen. Het ging om restanten van een cannabisplantage. Zo vond de politie er teelaarde, meststoffen en ook afval van cannabisplantjes terug.

Het sluikstort werd maandag ontdekt. Een twintigtal grote vuilniszakken, kartonnen dozen en zelfs een bidon waarin een chemisch product zat, waren er achtergelaten. Verschillende gevulde vuilniszakken werden ook in de vijver zelf gedumpt. Alles wijst erop dat het om de restanten van een cannabisplantage ging. De politie vond onder meer teelaarde, meststoffen, stekken van cannabisplantjes, plastic potjes en zelfs de verpakking van een ventilator terug.

Wie er verantwoordelijk is voor het sluikstort, is voorlopig onduidelijk. De daders reden naar het onbewoonde deel van de Merkezeelstraat – een straat die parallel loopt met de Koning Boudewijnlaan (N16) – en draaiden één van de wegeltjes naast de maïsvelden in. Daar konden ze ongemerkt hun afval dumpen. Wanneer ze dat gedaan hebben is niet duidelijk, maar mogelijk is het nog maar enkele dagen geleden gebeurd.

 

 © rr

“Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. Onze recherche is wel met een onderzoek gestart om te weten te komen wie er voor het sluikstort verantwoordelijk is”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande het nieuws.

In de loop van dinsdagvoormiddag kwamen de brandweer en civiele bescherming ter plaatse om het sluikstort op te ruimen. tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio