De ‘Man die de wolken meet’ van Jan Fabre mag voorlopig op het dak van projectontwikkelaar BVI.be aan de Uilenbaan in Wommelgem blijven staan. 

De ‘Man die de wolken meet’ van Jan Fabre mag voorlopig op het dak van projectontwikkelaar BVI.be aan de Uilenbaan in Wommelgem blijven staan. ©  kma

Man van Jan Fabre mag voorlopig aan Uilenbaan wolken blijven meten

Wommelgem -

Kunstencentrum deSingel in Antwerpen verwijderde vorige week het kunstwerk De man die de wolken meet van Jan Fabre nu de kunstenaar in het oog van de storm is komen te staan. Op het dak van het bedrijf BVI.be aan de Uilenbaan in Wommelgem vlakbij Ternesse Golf staat een gelijkaardig werk van Fabre, dat voorlopig blijft staan.

Kristin Matthyssen

Jan Fabre maakte acht genummerde exemplaren voor de kunstmarkt. Op veilingen gaan ze al gauw enkele honderdduizenden euro’s. Hij liet ook enkele ‘artist proofs’ gieten.

BVI.be is een projectontwikkelaar. Voorlopig geeft de directie geen commentaar. Het bedrijf heeft een hart voor kunst. Op dezelfde site staat ook een sculptuur van kunstenaar Antoine Leclercq. Het bedrijf heeft meerdere gebouwen en kijkt een beetje welk kunstwerk bij het gebouw past om een kunstenaar te kiezen.

‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre.  

‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre.  ©  kma