Op het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Singel botste de 21-jarige Fransman met een BMW waarin een baby van vijftien dagen oud zat. 

Op het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Singel botste de 21-jarige Fransman met een BMW waarin een baby van vijftien dagen oud zat. ©  BFM

Vluchtende bestuurder (21) die op Singel tegen auto met baby reed, blijft in cel

Antwerpen -

De 21-jarige Fransman die maandag een auto met een baby geramd heeft, is door de onderzoeksrechter opgesloten in de gevangenis. De man was op de vlucht voor de politie en crashte aan de afrit Borgerhout van de Ring.

De onderzoeksrechter heeft de 21-jarige Fransman dinsdag aangehouden op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, dat bevestigt het parket. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer, waar over zijn verdere aanhouding beslist zal worden.

Toen de wegpolitie de man maandag wilde aanspreken over een verkeersovertreding op de E19 van Nederland naar Antwerpen, weigerde de bestuurder te stoppen. Er begon een achtervolging die over de Antwerpse Ring tot aan de afrit Borgerhout leidde. Daar verliet de vluchtende chauffeur de snelweg, op het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Singel botste de Franse wagen met een BMW waarin een baby van vijftien dagen oud zat. Het kindje werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De Franse wagen bleek als gestolen geseind te staan, in de auto werd ook nog een nepwapen gevonden. De drie andere inzittenden van de vluchtende auto mochten beschikken.

LEES OOK: Geseinde wagen over de kop aan Singel na achtervolging

(sare)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio