Drie weken geleden organiseerde WTC De Rappe Wielen ook al de Molenslop Express in Ravels. 

Drie weken geleden organiseerde WTC De Rappe Wielen ook al de Molenslop Express in Ravels. © EMA

Wielerclub eert overleden stichter en dorpsfiguur Jefke De Rijk met jaar vertraging

Ravels -

Met een jaar vertraging organiseert wielertoeristenclub De Rappe Wielen de tiende herdenkingsrit Jefke De Rijk in Ravels. “Mijn vader heeft de club destijds gesticht en was veertig jaar lang lid en sponsor van De Rappe Wielen”, zegt zoon Patrick De Rijk.

Jefke De Rijk, dorpsfiguur en stichter van WTC De Rappe Wielen. 

Jefke De Rijk, dorpsfiguur en stichter van WTC De Rappe Wielen. © RR

Jefke De Rijk overleed elf jaar geleden na een onomkeerbare ziekte. Als uitbater van een meubel- en carnavalswinkel in de Koning Albertstraat was hij een bekend dorpsfiguur in Weelde, maar ook ver daarbuiten. De jubileumeditie van zijn herdenkingsrit kon vorig jaar niet doorgaan door corona, maar zondag is het dan toch zover. De memorialroute is 75 kilometer lang en loopt over mooie en landelijke wegen in Ravels en de omliggende grensgemeenten. “Pluspunt is dat een deel van de omloop recent opnieuw geasfalteerd is”, zegt Patrick De Rijk.  

De 10de Herdenkingsrit Jefke De Rijk op zondag 19 september vertrekt aan sportcafé ’t Molenslop, achter het gemeentehuis van Ravels in deelgemeente Weelde. Inschrijven kan tussen 8 en 11u.

Eerder dit jaar organiseerde WTC De Rappe Wielen ook al twee andere populaire klassiekers voor wielertoeristen: de Acht van Weelde en de Molenslop Express. (ema)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio