De man werd vrijdag aangehouden en de raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag met een maand. 

De man werd vrijdag aangehouden en de raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag met een maand. © rr

Man die tieners lastigviel blijft in de cel: “Hij werd agressief als ze niet met hem op de foto wilden”

Lier -

De 36-jarige Lierenaar die eind vorige week werd opgepakt omdat hij verschillende schoolmeisjes zou hebben lastiggevallen en hen ook fotografeerde tijdens het sporten, blijft al zeker een maand langer aangehouden. De raadkamer wil dat de man eerst psychiatrisch wordt onderzocht. De advocate van de Lierenaar beklemtoont ondertussen dat de man niet beschuldigd wordt van zedenfeiten.

Theo Derkinderen

De voorbije weken liepen er bij de politie in Lier verschillende meldingen binnen van een man die tienermeisjes benaderde en lastigviel. Wanneer de slachtoffers de man duidelijk maakten dat ze niet opgezet waren met zijn gedrag en vroegen om hen met rust te laten, reageerde hij vaak agressief. Zo zou minstens één meisje met een boksbeugel zijn bedreigd. De slachtoffers kregen ook verwijten naar het hoofd geslingerd als ze hem niet toelieten in hun sociale leven of als ze weigerden om met hem op de foto te gaan. De man drong vaak aan om selfies te maken met tieners die hij ontmoette. Op zijn Instagrampagina zijn overigens ook verschillende foto’s te zien waarop hij poseert met (vaak minderjarige) meisjes, maar ook jongens.

De Lierenaar hield zich vaak op in de buurt van een school in het centrum van de stad en ging vaak ook kijken naar de turnlessen, wanneer die buiten – op een sportterrein – plaatsvonden. De man zou van die gelegenheid ook gebruik hebben gemaakt om de sportende tieners met zijn smartphone te fotograferen. Die foto’s publiceerde hij niet op Instagram.

De lokale politie Lier startte een onderzoek naar de man en zo kwam vrij snel de 36-jarige R.M. in het vizier van de speurders. Hij werd donderdag opgepakt en vrijdag aangehouden door de Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl. Op dit ogenblik zouden minstens drie slachtoffers zich al gemeld hebben bij de politie. Ook de school zelf maakte al melding van de feiten.

Psychiatrisch onderzoek

De man verscheen dinsdag voor de raadkamer in Mechelen. “Die heeft geoordeeld om de aanhouding te bevestigen. Hij blijft dus nog een maand langer in de gevangenis”, reageert advocate Veronique Gysbrechts. “Men wil onder meer eerst een psychiatrisch onderzoek laten uitvoeren. Als het verslag daarvan klaar is, zal bekeken worden of hij in aanmerking komt voor een vrijlating, al dan niet onder voorwaarden.”

De advocate wou na afloop van de raadkamer niet ingaan op de inhoud van het gerechtelijke onderzoek. “Omdat het onderzoek nog in volle gang is. Maar ik wens wel te benadrukken dat mijn cliënt niet verdacht wordt van zedenfeiten met minderjarigen. Hij wordt alleen verdacht van belaging.” (tdk)MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio