Archiefbeeld van de start van de Ronde van Vlaanderen op de Grote Markt. 

Archiefbeeld van de start van de Ronde van Vlaanderen op de Grote Markt. ©  BELGA

WK wielrennen komt naar Antwerpen, hinder voor automobilisten en op buslijnen

Antwerpen -

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september kampeert het WK wielrennen in Antwerpen. Drie wedstrijden starten in de binnenstad. Het evenement zal voor hinder in het verkeer en op het openbaar vervoer zorgen.

sare
 

 ©  slim naar antwerpen

Op vrijdagmiddag start de beloftenkoers van het WK wielrennen op de Grote Markt, een dag later zijn de vrouwen aan de beurt en op zondag 26 september vertrekken Wout Van Aert en co in de schaduw van Brabo voor hun 268 kilometer lange wereldkampioenschap. De drie ritten vertrekken op de Grote Markt en maken een lus langs het Eilandje, de Italiëlei en de De Keyserlei tot aan het Centraal Station. Vervolgens gaat het via de Pelikaanstraat en de Van Eycklei naar de Leien. Vervolgens verlaat het peloton via de Bolivarplaats, de Jan De Voslei, de Boomsesteenweg en de Doornstraat het grondgebied van de stad Antwerpen.

Op slimnaarantwerpen.be meldt de stad dat het parcours telkens twee uur voor de start van de wedstrijd volledig afgesloten wordt. “Wanneer de renners gepasseerd zijn, wordt het parcours zo snel mogelijk terug opengesteld voor alle verkeer”, luidt het. Op het parcours en op de Scheldekaaien geldt het hele weekend een parkeerverbod.

Family Ride op zaterdagnamiddag

Wanneer het vrouwenpeloton de stad verlaten heeft op zaterdagmiddag blijft het parcours nog een tijd afgesloten. Tijdens een Family Ride kan iedereen die dat wil tussen 13 uur en 17 uur een rondje rijden op het parcours. Onderweg zijn vijf animatiezones te vinden aan het Havenhuis, het MAS, het Operaplein, het Stadspark en de Scheldekaaien.

 

 ©  slim naar antwerpen

Openbaar vervoer ingekort of geschrapt

Ook vervoersmaatschappij De Lijn waarschuwt voor hinder tijdens het WK-weekend. Verschillende buslijnen die vanuit de zuidelijke rand naar de stad rijden worden ingekort. Een volledig overzicht van die buslijnen is te vinden op de website van De Lijn.

Slim naar Antwerpen raadt supporters aan om hun auto aan een van de park-and-rides aan de rand van de stad te parkeren en daar een tram naar het centrum te nemen. Ook vanuit het Centraal Station rijden verschillende tramlijnen naar de start van het parcours.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio