Na de opening van hun parcours in 2019 ontvangen The BMX Devils nu voor het eerst internationale gasten. 

Na de opening van hun parcours in 2019 ontvangen The BMX Devils nu voor het eerst internationale gasten. © EMA

BMX Devils ontvangen voor het eerst internationale toppers

Ravels -

In het weekend van 17, 18 en 19 september organiseert The BMX Devils samen met Belgian Cycling en UCI de Belgische editie van de 3-Nations BMX-cup. Racers uit Duitsland, Nederland en België komen naar Ravels afgezakt.

The BMX Devils openden in april 2019 achter het voetbalterrein van KFC Flandria in Ravels hun nieuw fietscrossparcours, dat voldoet aan alle normen van de Europese BMX-federatie. “We hebben toen onze ambitie niet onder stoelen of banken gestoken”, zegt voorzitter Tinne Thielemans. “We wilden graag internationale BMX-wedstrijden gaan organiseren. Na een geslaagd Belgisch Kampioenschap 2020 in volle coronapandemie zijn we nu klaar om voor het eerst in ons bestaan internationale toppers op ons parcours te ontvangen.”

Tijdens de 3-Nations BMX-cup zullen piloten uit Duitsland, Nederland en België voor spectaculaire wedstrijden zorgen. “Momenteel hebben we voor zaterdag en zondag ongeveer 750 inschrijvingen. In deze onzekere tijden mag dat een succes genoemd worden.”

Vrijdag opent de camping, zaterdag vanaf 15u en zondag vanaf 10u worden er wedstrijden gereden. Tickets kosten 8 euro voor zaterdag, 10 euro voor zondag en 15 euro voor het weekend en kunnen besteld worden via de website van The BMX Devils. (woad)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio