© ATV

Plastipak Belgium schroeft productie in Brecht terug: collectief ontslag voor productieafdeling

Brecht -

Na meer dan dertig jaar sluit Plastipak een aanzienlijk deel van de productielijnen aan De Ringlaan in Brecht. Plastipak is wereldleider in de verpakkings- en recyclingindustrie. De Europese R&D-afdeling en de Europese corporate functies blijven wel in Brecht.

Al meer dan dertig jaar worden op de site in De Ringlaan plastic verpakkingen geproduceerd, onder tal van verschillende namen. Plastipak Belgium is actief in België sinds de overname van APPE in 2015 en telt momenteel 94 werknemers, waarvan 39 arbeiders en 55 bedienden.

Maar er zijn veranderingen op til in de productieafdeling. “Om onze Europese voetafdruk te optimaliseren en omdat onze verkoop onder druk staat, heeft Plastipak beslist om de capaciteit van haar productie in Brecht terug te schroeven”, klinkt het bij het management.

“Op de site blijft wel nog de productie van de zogenaamde barrier materials die de houdbaarheid van de inhoud van de verpakte producten, veelal vloeistoffen, verlengen.”

Onderhandelingen

“Om de verandering binnen onze productieafdeling door te voeren, heeft Plastipak Belgium beslist om tot collectief ontslag over te gaan. We hebben onze werknemers over deze beslissing ingelicht en zullen hen blijvend informeren en consulteren gedurende de gehele procedure. Die loopt normaal af eind maart 2022.”

Ruim dertig jaar al worden er in De Ringlaan in Brecht plastic verpakkingen geproduceerd.

Ruim dertig jaar al worden er in De Ringlaan in Brecht plastic verpakkingen geproduceerd. © Elke Lamens

Daarnaast zijn er met de sociale partners onderhandelingen opgestart op verschillende niveaus. “Centraal in deze onderhandelingen staat het uitwerken van een goede oplossing voor de getroffen werknemers. We begrijpen dat het nieuws bij hen zwaar aankomt en doen er alles aan om hen nu zo goed mogelijk te begeleiden”, zegt de directie.  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio