© Gemeente Putte

Putse bibliotheek verstevigt kinder- en jeugdaanbod

Putte -

De jeugdafdeling van de Putse bibliotheek heeft voortaan een apart hoekje voor peuter- en babyboekjes. Het aanbod is uitgebreid met anders- en meertalige kinderboeken.

Kristof Van Rompaey

Lagere schoolkinderen vinden vanaf nu Franstalig en Engelstalig leesvoer terug in de bib. Voor peuters en kleuters die het Nederlands niet als moedertaal hebben, kwamen er prentenboeken bij met dezelfde teksten in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch.

Nieuwe inwoners krijgen voortaan een folder van de bib mee bij hun inschrijving in de gemeente. Nieuwe bibbezoekers tussen zes en twaalf jaar ontvangen bij hun inschrijving een knutselpakket. “Met een afgevoerd boek en enkele leuke extraatjes kunnen onze jongste leners meteen aan de slag”, zegt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester). “In een handomdraai toveren ze een egel tevoorschijn of maken ze wenskaarten. Ze kunnen zelfs een heus juwelenkistje maken. We hopen dat er zo nog meer jonge kinderen lid worden. Tot twaalf jaar is dat trouwens volledig gratis.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio