Het nieuwe ZEBRApad aan het Lindeplein. 

Het nieuwe ZEBRApad aan het Lindeplein. © rr

Nieuw ZEBRApad Lindeplein vervangt twee andere oversteekplaatsen

Mol -

Ter hoogte van de kerk aan het Lindeplein in Mol Millegem verdwijnen twee zebrapaden. De oversteekplaatsen worden vervangen door één opvallend ZEBRApad dat eerder is aangelegd.

De twee zebrapaden aan het Lindeplein die verdwijnen, liggen in een bocht. Daardoor is de zichtbaarheid beperkt. Het nieuwe opvallende ZEBRApad verbindt de middengang van het Lindeplein (parking kerk) met de verkeersgeleider aan de overkant van de straat, gelegen tussen de Pater Paulstraat en de St.-Odradastraat.

Het nieuwe ZEBRApad zorgt niet alleen voor een veiligere oversteek, maar geeft ook een duidelijk signaal aan de automobilist dat hij hier voetgangers kan verwachten en zich in een schoolomgeving bevindt.

Ook het beperkte parkeerverbod in de St.-Odradastraat draagt bij tot een veiligere schoolomgeving in Millegem. Ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, worden door de school gestimuleerd hun auto te parkeren op het Lindeplein. Van daaruit kunnen zij dan de straat oversteken via het nieuwe ZEBRApad. Gemachtigde opzichters van de school houden een oogje in het zeil.

De sensibiliseringsactie van de lokale school Millekemol werpt al vruchten af. Heel wat ouders, kleuters en lagereschoolkinderen gebruiken de nieuw gerealiseerde inkom aan de kant van het Lindeplein. Hierdoor is het aan de andere schoolpoorten al merkbaar rustiger.

Om de veiligheid aan het nieuwe ZEBRApad te verhogen, wordt de middengang van het Lindeplein in de toekomst afgesloten met wegneembare paaltjes. Daarnaast worden ook de boordstenen van de verkeersgeleider verlaagd. Zo kunnen fietsjes, kinderwagens, rolstoelen, rollators er makkelijker op- en afrijden.  (mto )

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio