Heidi en Christiane van Ferm Dessel verpakken de producten voor de jaarlijkse landbouwdag. 

Heidi en Christiane van Ferm Dessel verpakken de producten voor de jaarlijkse landbouwdag. © AF

Ferm Dessel biedt ambachtelijk bereide producten aan op de wekelijkse markt

Dessel -

Ferm Dessel houdt donderdag haar jaarlijkse landbouwdag. Om de lokale boeren en handelaars te promoten, verkoopt de vereniging op de wekelijkse markt ambachtelijk bereide gerechten en dranken.

Annelies Frederickx

“Het is een jaarlijkse traditie dat wij ter gelegenheid van onze landbouwdag met een kraam op de donderdagmarkt staan”, legt Christiane Pirotte van Ferm Dessel uit. “We verkopen ambachtelijk bereide gerechten en dranken om lokale producten en de korte keten in de kijker te zetten. Onze formule slaat aan, want we kunnen ieder jaar op grote belangstelling rekenen. Dat is niet onlogisch, want we presenteren vaak verrassende en speciale combinaties, vooral met onze confituren. Maar ook de overheerlijke rijstpap van echte boerenmelk, verse cake en advocaat worden duidelijk gesmaakt.”

“Al onze gerechten en dranken zijn ambachtelijk bereid door de leden van het bestuur. Iedereen zet zijn beste beentje voor tijdens het bakken, koken of verpakken. We zijn hier uiteraard enkele weken zoet mee, maar de dagverse producten zoals rijstpap en chocomousse kunnen we uiteraard pas de avond voordien of donderdagochtend zelf klaarmaken. Bovendien pakken we alles fleurig in. Dat oogt niet alleen mooi, zo kunnen we onze producten ook coronaveilig aanbieden.” (AF)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio