Het parcours nodigt uit om getest te worden.  

Het parcours nodigt uit om getest te worden.  © Marc Peeters

Fietsplezier op sportterreinen in Buul

Olen -

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen die hun fietstechniek wat willen bijschaven, kunnen dat voortaan doen op de buitensportterreinen in Buul. De technische dienst van Olen heeft er een uitdagend crossparcours aangelegd, dat vrij kan gebruikt worden.

De bergjes liggen vlak bij de Missestraat, achter de oude voetbaltribune naast het terrein dat momenteel wordt gebruikt door de base- en softbalclub Titans. “In het verleden hebben we daar zand gestockeerd”, weet schepen van Sport Kris Gebruers (CD&V). “Na een tijdje hadden spelende kinderen de heuveltjes ingepalmd.”

Buurtbewoner Ludo Hooyberghs lanceerde het idee om er iets meer mee te doen ten bate van fietsers en Eric Vloemans zorgde voor een uitdagend ontwerp. Het lokale bestuur tekende voor de uitvoering. Het resultaat wordt alvast positief onthaald door de eerste gebruikers. “We hebben gekozen voor gekalkte grond gebruikt”, verklapt Kris Gebruers. “Hierdoor blijft die grond wat steviger samenhangen en wordt het parcours duurzamer.”

Alle fietsen zijn welkom op het oefenparcours. De hoofdregel is dat iedereen in de aangegeven richting moet fietsen en men de zones waar recent gezaaid is, moet vermijden, want met gras moet het straks allemaal nog wat beter ogen. “Bergjes, schuin aangelegde bochten, een wasbordje.. op het parcours is urenlang speel- en fietsplezier verzekerd.” (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio