Een van de schilderijtjes van Anne in de kleiputten.

Een van de schilderijtjes van Anne in de kleiputten. © RR

Anne maakte schilderijtjes in Terhaagse kleiputten: “Ik hoop dat de putten blijven zoals ze zijn”

Terhagen, Boom -

Wandelaars ontdekten onlangs enkele schilderijtjes langs de wandelpaden in de Kleiputten Terhagen. Dit blijkt een initiatief van Anne De Wit, die infobordjes mee naar huis nam om ze te overschilderen. “Ik hoop dat de kleiputten hun mooie groene uitstraling behouden.”

Op diverse plaatsen in Kleiputten Terhagen had de provincie bordjes laten plaatsen. Daarop een computerbeeld van het gebied zoals dat zal ogen na de sanering en het volstorten met restgrond van de Oosterweelwerken. Misnoegde omwonenden of leden van actiegroep Red onze Kleiputten hebben die bordjes overplakt. Of omgedraaid, zodat enkel de witte achterzijde te zien was.

Onlangs merkten wandelaars op dat iemand enkele van die bordjes had overschilderd. Op de werkjes prijkt geen handtekening, toch konden we achterhalen dat Anne De Wit uit Boom de maker van de werkjes is.

Anne is als amateur-kunstenaar aangesloten bij Kunst Academie Niel (KAN). Daar maakt ze schilderijtjes van natuurbeelden die ze met haar fototoestel vastlegt. Dat deed ze ook nu met de witte bordjes in de Terhaagse putten. “Ik zag inderdaad dat iemand ze had omgekeerd”, vertelt Anne. “Voor alle duidelijkheid: dat was niet mijn werk. Maar het leek me wel een leuk idee om ze te verfraaien met een schilderijtje. Een tijdje geleden heb ik er enkele van hun paaltje gevezen en mee naar huis genomen om te beschilderen. Korte tijd geleden heb ik ze mooi terug op hun plaats gehangen.”

Ook kabouters

Een werkje van Anne in de kleiputten.

Een werkje van Anne in de kleiputten. © RR

De werkjes van Anne tonen de putten zoals ze nu zijn en ze volgens Anne ook zouden moeten blijven. “Ik ben niet bij die actiegroep maar hoop toch dat ze in hun huidige staat blijven. Het is erg aangenaam om er te wandelen. Daar komt een einde aan wanneer ze die met mogelijk vuile grond gaan volstorten. Ik ben 62 en zal in dat geval hier dan nooit nog wandeling kunnen maken.“

Met haar schilderijtjes is Anne niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar plaatste ze kleine kaboutertjes onder paddenstoelen in het gebied. “Die droegen een spandoekje met daarop het opschrift ‘Wij houden van de kleiputten’. Die beeldjes zijn ondertussen meegenomen. Ik hoop dat mijn schilderijtjes een langer leven beschoren zijn.”  (JEF WIJCKMANS)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio