Inbreker aan de haal met plooifiets na dubbele inbraak

Antwerpen-Noord -

Een man die maandag ingebroken heeft in twee woningen in de Duinstraat, is opgepakt door de politie. Zijn buit had hij naar eigen zeggen al verkocht in de buurt.

Twee bewoners van de Duinstraat belden maandagvoormiddag naar de politie omdat er ingebroken was in hun woning. “Een man had zich kort na elkaar toegang verschaft tot twee woningen en had een gsm-toestel, een laptop en een plooifiets gestolen”, zegt de politiezone Antwerpen.

Via het cameranetwerk kon de politie de verdachte in beeld brengen, het snelleresponsteam kon de man in de boeien slaan in de Lange Ypermanstraat. De man werd in beeld gebracht dankzij de veiligheidscamera’s en kon door het snelleresponsteam gevat worden in de Lange Ypermanstraat. “De man was niet meer in het bezit van de laptop en de fiets, hij verklaarde deze reeds te hebben verkocht in de buurt”, vertelt de politie. Wel had de man de gsm van een van de slachtoffers bij zich, net als een portemonnee met documenten die niet van hem waren. “Hij had ook andere spullen bij die mogelijk ook afkomstig waren van diefstallen”, aldus de politie. De verdachte bleek illegaal in ons land te verblijven, hij werd gearresteerd met het oog op voorleiding. De lokale recherche onderzoekt of hij aan andere feiten gelinkt kan worden. sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio