©  REUTERS

Zuid-Amerikaanse landen spelen begin oktober weer drie WK-kwalificatiewedstrijden

De Zuid-Amerikaanse landen zullen tijdens de volgende interlandperiode begin oktober nogmaals drie kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar spelen. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol maandag gemeld.

Bron: BELGA

Net als begin september staan er op donderdag 7, zondag 10 en donderdag 14 oktober drie in de plaats van twee wedstrijden op het programma. Dit als compensatie voor de twee wedstrijden die in maart werden uitgesteld nadat Europese clubs weigerden hun spelers vrij te geven door de coronapandemie.

Brazilië, met superster Neymar en koploper in de WK-voorronde, reist naar Venezuela en Colombia voordat het Uruguay ontvangt. Argentinië en Lionel Messi, momenteel tweede na Brazilië, trekken naar Paraguay en ontvangen daarna Uruguay en Peru.

De Zuid-Amerikaanse kwalificaties eerder deze maand bezorgden de Europese landen, en dan voornamelijk Engeland, heel wat kopzorgen. Vrijwel alle Engelse clubs weigerden immers om hun Zuid-Amerikaanse internationals af te staan aan de nationale ploegen, omdat de spelers anders bij terugkeer tien dagen in quarantaine hadden gemoeten.