Boze Beerschotsupporters halen verhaal bij spelers, uur na wedstrijd weer rustig op Kiel

Beerschot verloor maandagavond voor de zesde keer in zeven matchen en staat zo helemaal laatste in de Belgische competitie. Dat leidde tot groot ongenoegen bij de supporters. Na de verloren match tegen STVV zette de politie zich schrap voor mogelijke schermutselingen.

tsfn, pego, kofr

Na het laatste fluitsignaal troepte een hoop fans van hoogstens honderd man samen voor de poort naar de hoofdtribune om verhaal te halen bij het bestuur, de ploeg en de trainer. De poort werd voor alle zekerheid al afgesloten zodat niemand meer binnen of buiten kon en de politie kwam massaal ter plaatse. Een politiedrone hield intussen alles in de gaten vanuit de lucht.

“Shame on you!” en “Wij willen Beerschot zien!” scandeerden de supporters, die hun frustratie uitten over de ondermaatse prestaties op het Kiel. De Beerschotsupporters die op de hoofdtribune zaten, werden weggeleid langs een achterpoortje.

Na een tijdje daagden enkele Beerschotspelers op om met de supporters te praten. Onder meer Van den Bergh, Dom, Holzhauser en kapitein Vanhamel kwamen de gemoederen bedaren. Zij gaven toe dat het te weinig is en dat ze “er nog 27 matchen hun kop voor zullen leggen”.

Ongeveer een uur na de wedstrijd dropen de boze fans stilaan af aan de poort. Politiezone Antwerpen liet weten dat de spelersbus van Sint-Truiden zonder problemen is kunnen vertrekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Holzhauser op weg naar de supporters. 

Holzhauser op weg naar de supporters. ©  RR

Ook kapitein Vanhamel kwam de supporters sussen. 

Ook kapitein Vanhamel kwam de supporters sussen. ©   RR

Aan de kant van de poort waar de harde kern van Beerschot verzamelde. 

Aan de kant van de poort waar de harde kern van Beerschot verzamelde. ©   RR

 

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws