Moeten wij hier op voetballen? Komt helemaal goed, volgens jeugdvoorzitter Tom Dils. 

Moeten wij hier op voetballen? Komt helemaal goed, volgens jeugdvoorzitter Tom Dils. © RR

Voetbalveld of woestijn? – “Die kurk trekt wel weg en is gezonder als ondergrond”

Wijnegem -

In de loop van volgende week zullen de vele jeugdspelers van K Wijnegem VV voor het eerst kunnen trainen op hun gloednieuwe kunstgrasveld. Dat is toch de bedoeling, maar het ziet er voorlopig nog verdacht bruin uit. Jeugdvoorzitter en bouwheer Tom Dils stelt gerust: “Dat komt door de ondergrond van kurk waar wij heel bewust voor gekozen hebben. Die zal zich vast nog beter tussen het kunstgras vastzetten”

Jan Auman

Bijna zeven weken geleden zijn de specialisten van de firma Infrabo uit Essen begonnen met het steevast slijkerige en vaak zelfs onder water staande B-veld te herschapen in een eeuwig groen kunstgrasveld. Zo hoeft straks geen enkele training van de honderdjarige voetbalvereniging nog te worden afgelast. De negentien teams van Wijnegem kijken er naar uit.

Eeuwig groen? Aan de beelden te zien die onder meer jeugdspeler Wout Hofmans met zijn drone maakte en ook andere foto’s, lijkt het erop dat tussen Kasteellei en Groot Schijn eerder een woestijn werd aangelegd. Jeugdvoorzitter Tom Dils, die de werken voor de club opvolgt, panikeert allerminst.

Het veld wordt langzaam groen. De kurk raakt beter verspreid.

Het veld wordt langzaam groen. De kurk raakt beter verspreid. © RWout Hofmans

“Dat is een normaal verschijnsel in deze fase van de werken. Het oogt trouwens nu al iets beter dan op die foto’s. Oorzaak van die vreemde kleur is de kurk die op ons verzoek gebruikt wordt als ondergrond. Wij kozen inderdaad niet voor de klassieke plastic korrels om het kunstgras bijeen te houden. Kurk is een natuurlijk onomstreden materiaal dat bij warm weer bovendien minder geurhinder afgeeft en minder sterk opwarmt bij langdurige blootstelling aan zonneschijn. We kunnen hiermee trendsetter worden.”

Ruil met gemeente

Momenteel wordt de omheining rond het speelveld geplaatst en dan is het alleen nog wachten op de verlichting, die door de algemene leveringsproblemen in de bouwsector wat vertraging opliep.

De aanleg van het kunstgrasveld is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de traditieclub en de gemeente. “We namen het C-veld van voetbalclub Wijnegem over, gaan dat omvormen tot publiek toegankelijk omnisportveld en leggen er ook nog een looppiste omheen die mooi aansluit op een loopparcours van in totaal 5 km door de rest van domein De Leeuw en het gemeentepark”, aldus sportschepen Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).

In ruil kwam de gemeente over de brug met een investeringssubsidie van 200.000 euro met bovenop een renteloze lening voor hetzelfde bedrag, terug te betalen over vijftien jaar.( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio