©  Walter Saenen

Cyclocross Masters verdwijnt, Sluitingsprijs Oostmalle echte afsluiter

De Cyclocross Masters door het centrum van Waregem vormde de voorbije negen jaar de feeste­lijke afsluiter van het cross­seizoen. Voortaan is de Sluitingsprijs Oostmalle de laatste cross van het seizoen.

­Enkele dagen na de laatste ­officiële wedstrijd leefden de crossers zich in Waregem nog één keer uit. Daarna vertrokken ze op ­vakantie. Maar nu steeds meer veldrijders ook op de weg gaan rijden, nemen ze amper nog ­vakantie. In plaats daarvan trekken ze meteen op hoogtestage, om hun wegseizoen voor te ­bereiden.

“Dat is de reden waarom we de Cyclocross Masters niet langer zullen organiseren”, zegt Christophe Impens van Golazo. “De cross- en wielerwereld is te veel veranderd. De formule slaat niet meer aan in die omstandig­heden.”

Door die beslissing wordt de Sluitingsprijs Oostmalle nu echt de laatste cross van het seizoen. “Er komt geen alternatief voor de Masters”, zegt Impens. De ­laatste editie van de Masters vond trouwens in 2019 plaats, want door corona was er vorig jaar geen cross.(kvo)

MEER OVER