Manon Van Aerschot en Tarik van Trigt willen Zurenborg ruilen voor een groter pand. 

Manon Van Aerschot en Tarik van Trigt willen Zurenborg ruilen voor een groter pand. © vtm

Kelly Pfaff helpt jong koppel aan nieuw huis in ‘Waar Voor Je Geld’: “Huizenmarkt lijkt compleet ontploft”

Antwerpen -

High school sweethearts Manon Van Aerschot en Tarik van Trigt willen Zurenborg ruilen voor een groter pand. Maar de zoektocht levert weinig resultaat op. Daarom schakelen ze het VTM2-programma Waar Voor Je Geld in.

Tom Vets

Vanavond is te zien hoe Kelly Pfaff en makelaar Arjen het duo Manon en Tarik op sleeptouw nemen. “We wonen op Zurenborg in Antwerpen. Mensen verklaren ons voor gek dat we deze buurt willen verlaten”, zegt het koppel. “Maar de ruimte die we ter beschikking hebben, is te klein. Ik werk als culinair journaliste en foodstyliste”, zegt Manon. “Ik ontwikkel recepten en kook veel. Ook het werk voor mijn foodblog www.macaronmanon.be barstte de laatste tijd uit zijn voegen. Tarik zit constant tussen de potten en pannen en tussen fotografen of cameramensen. We zoeken een pand met ruimte voor een kookstudio waarbij werk en privé beter gescheiden zijn. We wonen op 170 m² wat niet klein is. Het is dus niet evident om iets groters te vinden.”

Het koppel wil zeker niet alleen in Antwerpen zoeken. Ze bezochten ook panden in de volledige zuidrand, tot in Hove en Boechout. “Daar is het iets meer landelijk en zijn de percelen groter. Toch heb je daar nog een directe verbinding met de stad”, zegt Tarik.

“We kunnen een serieuze meerwaarde op ons appartement realiseren. We gaan niet met een habbekrats de immomarkt op.” Met 750.000 euro als budget zou je denken dat Manon en Tarik direct iets vinden naar hun smaak. “Om de kosten te drukken zouden we ook deels zelf kunnen renoveren. Maar tot onze verrassing stellen we vast dat dergelijk groot budget vandaag de dag onvoldoende is voor wat we willen. We hebben de indruk dat door corona de prijzen nog flink de hoogte zijn ingejaagd. De markt is ontploft. Een tijdje geleden hadden we iets gezien en een bod uitgebracht. Maar toen was er iemand anders die 100.000 euro boven de vraagprijs ging. Dat is ongelooflijk.”

In het programma komt men met drie panden op de proppen. “Ze zijn divers. Ze keken vooral naar de grootte. Maar er is overal werk aan. Eén van de opties is een voormalig café dat nog volledig was ingericht. Het unieke aan het programma is dat je op één van de locaties een week mag wonen. Zo kan je ondervinden wat het is om daar daadwerkelijk te leven.”

De zoektocht van Manon en Tarik is al een halfjaar bezig. “In de voorbije maanden bezochten we ongeveer dertig panden. Het is dagelijkse kost om zelfs meermaals per dag de immosites te checken. Je moet er vlug bij zijn. Soms staat er een pand maar enkele uren op en blijkt het alweer verkocht.”

“Ik heb me de bedenking gemaakt om te wachten tot volgend jaar”, besluit Manon. “In de hoop dat de immomarkt weer kalmeert. Maar anderen zeiden dat de prijzen alleen maar zullen stijgen.”

Waar Voor Je Geld, VTM2, 21.45u