Ook Katrijn Van Renterghem van de Schotense milieudienst kwam aanrijden met een goedgevulde kruiswagen appels.

Ook Katrijn Van Renterghem van de Schotense milieudienst kwam aanrijden met een goedgevulde kruiswagen appels. © JAA

Sapsappel en Beweging.net persen er alles uit

Schoten -

Vierduizend kilo appelen en peren werden zopas op initiatief van Beweging.net en de mobiele fruitpers Sapsappel van Erika Schellens en Jan Van den bosch verwerkt tot 2600 liter vers geperst appelsap. Een huzarenstukje dat vijftig Schotense gezinnen in staat stelt om te genieten van een lekker, gezond en goedkoop product van eigen bodem.

De persdag begon met twee valse noten. Er was geen water en elektriciteit maar dit werd na een uurtje vakkundig verholpen door de vakmannen van de dienst der werken.

Het was wel jammer voor de Tuimelaar die voor een tweede keer hun bezoek in het water zagen vallen al vonden enkele kleuters samen met hun ouders toch nog de weg. Zij kregen van Jan en Erika een rondleiding en mochten zelfs helpen bij het stickeren van de dozen.

Met een uur vertraging kon het persen uiteindelijk dan toch beginnen en werd in geen tijd de opgelopen achterstand op een vakkundige wijze weggewerkt.

In de namiddag bleef het eventjes stil en was er zelfs nog tijd voor wat plukwerk maar met de komst van Scouts Den 62 en het persen van de kleine hoeveelheden en werd het nog flink druk.

De leuke persbende van school De Tuimelaar.

De leuke persbende van school De Tuimelaar. © JAA

Gelukkig mocht Beweging.net Schoten en Sapsappel rekenen op de hulp van Leon De Wit, Lus Campers, Marc Jacobs en Rudi Limbourg die na vijf jaar de persmachine door en door kennen en zo mee het verwerkingsproces in goede banen leiden. Ook de gemoedelijkheid die er heerste, de vele bezoekers en een stralende zon, maakten van de komst van de Sapsappel een topdag.

Wie deze unieke kans gemist heeft, kan maandag 4 oktober weer terecht op de gemeenteboerderij waar de Sapmobiel van de Nationale Boomgaardenstichting haar opwachting zal maken. Inschrijven met een minimum van 70 kilo is en kan via info@boomgaardenstichting.be of bel naar 012.39.11.88. Past deze datum niet, kijk dan zeker ook nog even op sapsappel.be en kijk waar en wanneer de ploeg van Jan en Erika Vandenbosch in de buurt is. ( jaa)

Initiatiefnemer Erik Maes van Beweging.net en enkele helpers.

Initiatiefnemer Erik Maes van Beweging.net en enkele helpers. © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio