François Boulangé 

François Boulangé ©  ANP

Lingo-legende François Boulangé (67) is overleden

De Nederlandse televisiepresentator François Boulangé is overleden. Dat melden de Nederlandse media. Boulangé of Mister Lingo werd vooral bekend met het spelletjesprogramma Lingo op de Nederlandse televisiezender VARA. Boulangé was al een tijd ziek, hij werd 67 jaar oud.

Saar Van Olmen

Boulangé presenteerde tussen 1993 en 2000 zo’n 2.000 afleveringen van het bekende woordspelletjesprogramma Lingo op de Nederlandse televisie. Hij werkte er eerst als redacteur, maar toen hij door zijn collega’s werd ingeschreven voor een auditie, mocht hij het overnemen van presentator Robert ten Brink. Hij viel vooral op door zijn kleurrijke bretels. Toen Lingo naar televisiezender de TROS verhuisde, hield Boulangé ermee op.

De presentatie werd onder anderen overgenomen door zangeres Nance en presentatrice Lucille Werner. Maar in 2014 werd het uiteindelijk afgevoerd. In 2019 kwam het programma terug met presentator Jan Versteegh.

Na zijn carrière bij Lingo werd Boulangé de stem van History Channel en maakte hij bedrijfsfilms met zijn eigen productiehuis Boldface Produkties BV. Hij was ook nog te zien in de Nederlandse versie van De slimste mens waarin hij vierde werd.

Er deed ook een gerucht de ronde dat de man eigenlijk gewoon Frans Bakker heette. Dat verhaal klopt niet.

Mister Lingo

Intussen reageerden er bekende Nederlanders op zijn overlijden. Robert ten Brink, zijn voorganger als presentator van Lingo, beschreef hem volgens RTL Nieuws als een “leuk, lief mens met een gevoel voor humor.” Er is volgens hem ook maar één echte Mister Lingo, en dat is François Boulangé. “Ik heb het spel twee jaar gemaakt, eens per week,” zegt ten Brink aan RTL. “Hij heeft het tien jaar lang vijf keer per week gedaan. Als je dan die titel nog niet verdient, verdien je hem nooit meer.”