Een sfeerbeeld uit de editie 2017. 

Een sfeerbeeld uit de editie 2017. © JAA

Kleine Bloemenstoet na coronajaar niet uitgebloeid: veertien wagentjes mét bemanning paraat

Wommelgem -

Het was na de afgelasting van vorig jaar bang afwachten hoe de inschrijvingen zouden verlopen, maar zondag 19 september zullen er toch opnieuw veertien met dahlia’s versierde wagentjes door de straten van Wommelgem worden getrokken door kinderen. Voor deelname aan de activiteiten op de Kerkplaats heb je wel een Covid Safe Ticket nodig.

Johan Smits, één van de medewerkers die alles in het werk stellen om de corsotraditie na meer dan zestig jaar levendig te houden, is tevreden. “We ‘verliezen maar enkele wagentjes ten opzichte van de editie 2019. Ik had erger gevreesd. De inschrijvingen zijn intussen gestopt en we focussen nu op een mooi en veilig verloop van wat toch nog altijd één van dé evenementen van onze gemeente is”, aldus Smits.

De Kerkplaats, waar traditioneel tafels en togen opgesteld staan en achteraf ook de prijsuitreiking plaatsvindt, wordt afgesloten met hekken. Je komt er alleen in met een Covid Safe Ticket.


 

 © JAA

“Dat laat ter plaatse mee vrijheid toe, maar zorgt er wel voor dat onze omloop ietwat anders werd ingelegd. Komende uit de Adolf Mortelmansstraat, draait de stoet niet meteen rechtsaf de Kerkplaats op. Hij wordt nog even rechtdoor geleid, voorbij Bar Frans en rond de kerk om pas dan koers te zetten naar de Handboogstraat.”

Daar zal naast een extra speaker, om het publiek te spreiden, ook de nieuwe kinderjury postvatten. De leden worden geselecteerd uit de laureaten van de kleurplatenwedstrijd die momenteel loopt in de Wommelgemse scholen. De deelnemende wagentjes zullen vanaf 13.30u te bewonderen zijn in de Dasstraat. Om 14.30u zal de stoet zich op gang trekken. De al even traditionele ‘bollenregen’ is voorzien om 17 uur. (jaa )