©  Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik weet waar de heksen op café gaan”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Francis Van der Poel (62).

“Het mooiste kroegje van Antwerpen is café Bezemsteeltje, op de Varkensmarkt net voor de Stadswaag. Daar zitten alle heksen van Antwerpen. Er staan meer dan duizend heksenpoppen binnen, kleine en grote. Het staat er propvol. Al die heksen zijn meegebracht van klanten over heel de wereld. Er staan prachtige unieke stukken en de cafébazin heeft er nog nooit zelf eentje gekocht. Prachtig om eens een koffie of een biertje te gaan drinken. Dat zeg ik ook altijd tegen de toeristen die meerijden. Ik ben chauffeur van een toeristenbusje.”  

“Ik vertel graag over mijn stad en kan het in vier talen: Duits, Frans, Engels en wereldtaal Antwerps. Daarom werk ik als vrijwilliger als chauffeur van de toeristentram, zo’n drie dagen per week. Ik doe nu enkel de oude historische stad, maar als de klanten iets anders willen zien kan dat ook. Koppels huren ons ook in voor trouwfeesten, dan halen we heel de suite thuis op en brengen we ze naar de kerk of het gemeentehuis. Dat zijn altijd heel leuke dagen. We zoeken trouwens nog nieuwe chauffeurs, dus als iemand zin heeft?”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Allemaal Antwerpen