© BFM

Geseinde wagen over de kop op fietspad aan Singel na achtervolging: baby naar het ziekenhuis, vier inzittenden gearresteerd

Borgerhout -

Op het kruispunt van de Singel en de Plantin en Moretuslei is maandagmiddag een auto op de kop beland na een achtervolging. De wagen stond geseind. Bij het oversteken van het kruispunt reed het voertuig in op een andere wagen. Een baby werd naar het ziekenhuis gebracht. De vier inzittenden werden gearresteerd, de auto bleek gestolen.

sare, nelo

De achtervolging is gestart op de E19 vanuit Nederland richting Antwerpen. “Een patrouille van de wegpolitie betrapte de wagen op een verkeersovertreding”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Toen ze de bestuurder daarop wilden wijzen, negeerde hij de signalen van de politie.”

Ter hoogte van Kleine Bareel in Merksem nam de Antwerpse politie de achtervolging over. “Doordat het verkeer op de Ring vertraagde, nam de wagen de afrit Borgerhout”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Zonder te kijken stak de auto het drukke kruispunt van de singel en de Plantin en Moretuslei over. Hierbij sneed het geseinde voertuig de pas af van een andere wagen, met aan boord een baby van 15 dagen oud. De wagen reed in op het geseinde voertuig, waarna deze op het dak belandde.”

De baby raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens de eerste vaststellingen gaat alles goed met de baby”, zegt Aerts. “Het slachtoffertje wordt momenteel nog 24 uur in observatie gehouden om echt zeker te zijn dat alles in orde is.”

“In de wagen met Franse nummerplaat zaten vier inzittenden”, aldus het parket. “Het gaat om twee minderjarige meisjes en twee meerderjarige jongens. De bestuurder, die de inbreuken pleegde, is 21 jaar en heeft de Franse nationaliteit.” De auto bleek gestolen te zijn. Het parket beslist later over de mogelijke aanhouding van de inzittenden.

Er werd ook een nepwapen in beslag genomen. Beide wagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse voor het weghalen van een aangereden lantaarnpaal en het opkuisen van het kruispunt. De rijbaan was een tijdlang versperd.

 

 ©  BFM

 

 © BFM

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Meest gelezen