© Shutterstock

Twintiger breekt in bij nachtwinkel… om iets te drinken

Mechelen -

Een 26-jarige man stond voor de strafrechter in Mechelen omdat hij begin augustus had ingebroken in een nachtwinkel in de Dijlestad. Bij het zien van de eigenaar van de winkel, sloeg hij niet op de vlucht, maar dronk hij gewoon zijn blikje energiedrank leeg.

Youssef E.O. verwijderde een stuk hout dat voor een raam van de nachtwinkel stond en drong naar binnen. Daar nam hij een blikje Monster (een energiedrank) uit de koelkast en ook wat toebehoren voor gsm’s.

“Hij trok ook de stekkers van de koelkast en camerabewaking uit. Op dat ogenblik was er al een alarm in werking getreden en kwamen een medewerker van de beveiligingsfirma en de eigenaar van de winkel ter plaatse”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “De man zelf zei dat het raam gewoon openstond en dat hij alleen maar iets wou drinken. Hij gaf de feiten toe, maar beschouwde hetgeen hij gedaan heeft niet als diefstal.”

Medicijn

Tegen E.O. werd een jaar cel met uitstel gevorderd. Advocaat Manu Bande, die E.O. bijstond, kon zich vinden in de voorgestelde strafmaat. “De man voelde zich suf en slaperig toen hij werd aangetroffen. Hij bleek een medicijn te hebben ingenomen waardoor de zenuwen in de hersenen niet meer werden geprikkeld. En daarom zat hij rustig zijn blikje op te drinken en een zakje chips te eten en sloeg hij niet op de vlucht.”

Youssef E.O. verblijft illegaal in ons land. Als hij de gevangenis zou verlaten, wordt hij ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken. Vonnis valt op 27 september. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio