Maandagochtend is gestart met het wegfrezen van het asfalt.  

Maandagochtend is gestart met het wegfrezen van het asfalt.  © Marc Peeters

Neerbuul gaat dicht, Shopping Park blijft vlot bereikbaar

Olen -

De straat Neerbuul in Onze-Lieve-Vrouw Olen is sinds maandagochtend afgesloten voor het verkeer. Het lokale bestuur laat er wegen- en rioleringswerken uitvoeren en die nemen minstens vier maanden in beslag . In eerste fase wordt er gewerkt vanaf de bakkerij Calaerts, Puntstraat, tot net voor het kruispunt om naar het Shopping Park te rijden.

Marc Peeters

In de lente van dit jaar werden in Neerbuul al voorbereidende werken afgerond. Toen werd tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd, maar dat is nu niet meer mogelijk. Er is onmiddellijk begonnen met het opbreken van de rijbaan, daarna wordt een tijdelijke verharding in steenslag gelegd zodat de bewoners veilig hun woning kunnen bereiken.

“In Neerbuul wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd met grachten voor de opvang en afvoer van het hemelwater”, meldt het lokale bestuur. “Nutsleidingen die nu nog in de lucht hangen, worden ondergronds gebracht. Neerbuul krijgt nadien een asfaltverharding met comfortabele veilige fietspaden”.

Aan het kruispunt vlak bij het Shopping Park komt er aan de rechterkant van Lammerdries-Winkelstraat een bijkomende afslagstrook voor fietsers. Dat betekent dat als je met de fiets van de brug komt, je direct rechts kan afdraaien. Je hoeft dus niet meer eerst het kruispunt over te steken. In de fase dat dit kruispunt wordt aangepakt, zal het Shopping Park niet meer bereikbaar zijn via Neerbuul, maar via de Geelseweg kan je er altijd vlot naartoe rijden.

Neerbuul is meer dan vier maanden afgesloten.

Neerbuul is meer dan vier maanden afgesloten. © Marc Peeters

Ook de Molenstraat wordt aangepakt. Daar zal gewerkt worden met twee betonstroken en grasdals in het midden. Een concept dat eerder ook al werd toegepast in de Spoorwegstraat. Dit om het landelijk karakter van de weg te onderstrepen. De aannemer krijgt honderd werkdagen om de klus te klaren. Dat komt normaliter overeen met vier maanden, maar daar moet de eindejaarsperiode bijgeteld worden en eventuele schorsingsdagen door winterse weersomstandigheden.

Het verkeer zal de volgende maanden noodgedwongen moet omrijden. Auto’s en vrachtwagens die vanuit Oevel (Westerlo) of Olen-centrum komen en richting Onze-Lieve-Vrouw Olen willen rijden, moeten een omleiding volgen via Nijverheidsstraat, Industrielaan, Aarschotseweg en Geelseweg. Langs de Prima-Lux in Herentals dus.

Vanuit Onze-Lieve-Vrouw Olen naar Oevel en Westerlo is een omleiding uitgestippeld via de Geelseweg en de fly-over in Geel om zo via de Nijverheidsstraat Oevel te bereiken. Voor de fietsers is er in beide richtingen een omleiding via Molenstraat, Boskant en Missestraat naar de Geelseweg. De belbushalte in de werfzone wordt niet bediend. De twee bushaltes op het Shopping Park blijven beschikbaar.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio