De Breykenshoeve zet de deuren open tijdens De Dag van de Landbouw. 

De Breykenshoeve zet de deuren open tijdens De Dag van de Landbouw. © Tommy Maes

De Breykenshoeve en Den Akker zetten deuren open voor Dag van de Landbouw

Mol -

Landbouwbedrijven De Breykenshoeve en Den Akker in Mol nemen op zondag 19 september deel aan De Dag van de Landbouw. Je kunt er ontdekken hoe een landbouwbedrijf echt werkt.

Tijdens de Dag van de Landbouw kan het grote publiek een kijkje nemen achter de schermen van land- en tuinbouwbedrijven. In Mol zetten twee landbouwbedrijven hun deuren open. Zij worden ook ondersteund door de lokale landbouwraad. Ze tonen je hun manier van leven en de hedendaagse methoden waarmee ze werken op hun boerderij.

Breykenshoeve (Sas VI 14) is een melkveebedrijf en ijssalon met horeca-uitbating van Riet, Marc en zoon Kristof. Ook dochter Nathalie steekt geregeld een handje toe. Breykenshoeve ligt langs het kanaal Herentals-Bocholt. Op het bedrijf worden elke dag zeventig koeien gemolken door een melkrobot en er zijn ook andere automatiseringen, zoals een mestrobot en een voeraanschuifrobot. Ook het hoeve-ijs van Breykenshoeve wordt al ettelijke jaren goed gesmaakt.

Hoevetoerisme

Den Akker (Haag 155) is een akkerbouwbedrijf in Millegem dat gras, mais, aardappelen en kruiden zoals basilicum, koriander, dille en peterselie teelt. Daarnaast is Den Akker actief in het hoevetoerisme met drie vakantiewoningen waar tot wel dertig personen in kunnen verblijven.

In beide bedrijven kun je zondag 19 september terecht van 10 tot 18u. De toegang is gratis.

Daarnaast kun je tot 30 september op eigen tempo de fietslus ‘Tournée Locale’ volgen. Tijdens je tocht passeer je verschillende landbouwbedrijven en ondernemers die lokale producten aanbieden. Je kunt de route gratis afhalen bij de dienst toerisme (Markt 1a) of downloaden.  (mto )

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio