© ATV,RR

Zjuul Krapuul verlaat na 44 jaar Antwerpse muziekgroep Katastroof

Enkele maanden nadat Steven Boers, alias Stef Bef, de Antwerpse cultgroep Katastroof verliet na een meningsverschil, heeft nu ook Zjuul Krapuul besloten om de groep vaarwel te zeggen. Dat kondigde de muzikant aan op Twitter.

wvbBron: Twitter, eigen berichtgeving

“Met spijt en veel hartzeer kondig ik jullie aan dat ik vanaf heden na meer dan 44 jaar géén deel meer zal uitmaken van Katastroof”, zei Zjuul. “Jos (Smos, red.) vindt het blijkbaar belangrijker om zijn zoon in de band te halen dan om met mij verder te gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De muzikant sprak ook zijn dank uit. “Ik wil graag iedereen bedanken die mij deze mooie tijd hebben laten meemaken. Niet in het minst Dino en Tom, die er altijd samen met mij uren van tevoren al bij waren. Ook Wouter en Eli, die mij een hart onder de riem gestoken hebben. En ja, ook Jos. Want er zijn ooit andere tijden geweest.”

Verder wil Zjuul Krapuul de Katastroof-fans waarschuwen. “Als je vanaf nu naar een Katastroof-optreden gaat, zal het wel even wennen worden. En ik wil ook de organisatoren verwittigen.”

In juni stapte ook al Steven ‘Stef Bef’ Boers na meer dan twintig jaar op na een discussie met Zjuul Krapuul over de voortvluchtige militair Jürgen Conings en de coronavaccinaties. “Zjuul is een anarchist, dit is dus geen politieke kwestie. Katastroof staat boven de politiek. Vrijheid van meningsuiting is het enige dat echt heilig is voor de groep. In plaats van mijn mening op te dringen aan Zjuul, ben ik uit de band gestapt. Ik was het ook wel beu om voortdurend op mijn tong te bijten om discussies te vermijden die de sfeer zouden bederven”, schreef de zanger-muzikant toen in een brief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER