Stond Raman buitenspel of niet toen hij Anderlecht op voorsprong zette tegen KV Mechelen?

Tegen de gang van het spel in bracht Benito Raman Anderlecht op voorsprong, maar nadien ontstond er discussie over zijn goal. Vertrok hij uit buitenspel? Ref Lardot volgde de VAR. Volgens KV Mechelen-trainer Vrancken moest de lijn eerder getrokken worden dan op tv gebeurde (foto) en stond Raman dan wel degelijk offside. Ook bij de officiële lijn rezen er vragen, maar omdat Raman zijn voet in de lucht hing en er geen 3D-standpunt mogelijk is, blijft dit een discussie.

ydb, mah

Niet dat hij het als een excuus inriep, maar Vrancken wees dus toch op het feit dat Raman uit buitenspel vertrok bij de openingstreffer. “Toen we na de rust uit de kleedkamer kwamen, zei de VAR dat ze de lijn hadden getrokken en dat het geen buitenspel was. Ik weet niet welke lijn ze getrokken hebben, want ik zag op onze beelden dat Raman met zijn voet buitenspel stond. Dus allicht is de lijn niet op hetzelfde moment getrokken.”

Vrancken vond overigens dat er ook een fel reukje zat aan de 2-1 van Kouamé. “Hoedt leunt op de schouders van Hugo (Cuypers, red.), dus voor mij is dat een duwfout. Maar goed, daaraan lag het natuurlijk niet vandaag.”

MEER OVER RSC Anderlecht

MEER OVER VOETBAL