De ViA-mobiel. 

De ViA-mobiel. © rr

ViA-mobiel op Werelddag dementie

Balen -

Tijdens de Werelddag dementie op 21 september is de ViA-mobiel onderdeel van een infomarktje voor het praatcafé in WZC Ter Vest in Balen.

Steeds minder mensen kennen al hun rechten en missen daardoor heel wat financiële voordelen. Om dit te voorkomen, komt de gemeente Balen met de ViA-mobiel (vragen-informatie-advies) naar je toe.

Bijvoorbeeld bij het ouder worden komen heel wat vragen en noden naar boven. Vaak weet je niet waar je terecht kan met deze vragen. Soms is het ook moeilijk om de gepaste diensten te vinden of investeer je veel tijd in het zoeken rond bijvoorbeeld de diverse premies er allemaal bestaan.

Op 21 september is de ViA-mobiel onderdeel van een infomarktje dat wordt aangeboden in de rand van het praatcafé dementie dat de gemeente Balen samen organiseert met de seniorenraad. Het thema van deze editie is ‘bewegen’. Naast het praatcafé staan er onder meer een dementievriendelijke wandeling in Balen centrum en beweegmomenten op het programma. Er zijn ook dementievriendelijke oefeningen met de exergames.

Het infomarktje en het praatcafé vinden op 21 september plaats in woonzorgcentrum Ter Vest, Rozenstraat 11 in Balen. (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio