©  BELGA

Westerlo blijft leider na zege in topper tegen Waasland-Beveren

Westerlo heeft zondagavond de topper tegen Waasland-Beveren winnend afgesloten. Het werd 0-2. Tuur Dierckx opende de score tegen zijn ex-ploeg na slecht wegwerken. Op slag van rust verdubbelde Bernat de score. Na rust toonde Waasland-Beveren een ander gelaat, maar morste opnieuw met de kansen. Hoggas miste vijf minuten voor tijd nog een strafschop. Westerlo blijft zo ongeslagen en staat met 10 op 12 aan de leiding. Waasland-Beveren blijft met een 6 op 12 hangen in de buik van het klassement.

Wim Houttequiet

Met Waasland-Beveren – Westerlo stond er zondagavond een duel tussen de twee favorieten van 1B op het programma, met de leidersplaats als inzet. Maar eens op het veld was het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar. Westerlo eiste in de eerste helft nadrukkelijk het balbezit op, zonder echt grote kansen. Waasland-Beveren beperkte zich tot verdedigen en kwam er zelf amper uit. De thuisploeg kon amper goede combinaties op de mat brengen en speelde een onherkenbare eerste helft.

Als klap op de vuurpijl moest Aleksandar Vukotic na amper een kwartier het veld verlaten met een blessure. Een serieuze aderlating voor de thuisploeg. Brendan Schoonbaert was zijn vervanger. Amper enkele minuten later knalde Tuur Dierckx Westerlo op voorsprong tegen zijn ex-ploeg. Na slecht wegwerken trapte de flankaanvaller de afvallende bal genadeloos voorbij doelman Jackers. Een verdiende voorsprong. Dierckx speelde 47 wedstrijden in het shirt van Waasland-Beveren, waarin hij goed was voor zes doelpunten en drie assists.

Wie dacht dat W-B nu wel wakker schoot, kwam bedrogen uit. Westerlo bleef de lakens uitdelen, zonder het gaspedaal volledig in te duwen. Vooral Dierckx bleef een gesel voor de Beverse defensie. Op slag van rust werden de bezoekers uit Westerlo beloond voor hun overwicht. Doelman Jackers bracht eerst nog redding op het schot van Vaesen. De jonge spits kreeg de bal opnieuw in de voeten en legde de bal panklaar voor ploegmaat Bernat, die eenvoudig kon binnentikken. Westerlo op rozen. Het thuispubliek trakteerde hun ploeg op een striemend fluitconcert.

 

 ©  BELGA

Trainer Marc Schneider moest ingrijpen. Topschutter Maderner bleef in de kleedkamer en Albanese kwam in de ploeg. De donderpreek van de Zwitserse coach had zijn effect niet gemist. W-B kwam veel scherper uit de kleedkamer. Edmundsson had twee reuzenkansen aan de voet om de aansluitingstreffer te maken. Eerst zag hij zijn pegel uiteenspatten op de dwarsligger, nadien duwde hij de bal van dichtbij naast.

De Beverse stormloop ging al na tien minuten liggen, maar ze bleven wel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Westerlo kon niet hetzelfde spel ontwikkelen als in de eerste helft en de Waaslanders bleven de gevaarlijkste ploeg. Na 70 minuten was W-B opnieuw dichtbij de aansluitingstreffer, maar opnieuw troffen ze het doelhout. Dit keer likte het schot van Bertone de dwarsligger.

Vijf minuten voor tijd kreeg Hoggas de ultieme kans op de aansluitingstreffer vanop de stip. Derde keer, goede keer? Neen, want de Franse middenvelder knalde zijn elfmeter huizenhoog over. En zo morste Waasland-Beveren opnieuw met de kansen.

Westerlo blijft dankzij deze overwinning ongeslagen aan de leiding in 1B met een knappe tien op twaalf. Waasland-Beveren blijft na een zes op twaalf in de buik van het klassement hangen.

 

 ©  BELGA

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER Waasland-Beveren