©  BELGA

Lierse K. pakt 7 op 12 na zinderende eerste helft tegen RWDM

Lierse blijft op het eigen Lisp netjes zijn werk doen. Na Virton ging zondag ook RWDM kopje onder in Lier. Met goals van Abdallah, Stallone Limbombe en Laes waren de Lierenaars halfweg al helemaal klaar met hun werk. In een overbodige tweede helft werd het uiteindelijk nog 4-1.

Kurt Guldentops

Na de bekerkwalificatie kan nu ook de zo verhoopte zorgeloze competitiestart afgevinkt worden op het Lisp. Twee weken na de ontgoochelende nederlaag in de Slag der Kempen stond een geprikkeld Lierse helemaal op scherp voor de komst van RWDM. Klaar was de klus nog voor het einde van de eerste helft. Met 7 op 12 zitten de Pallieters helemaal in het peloton in 1B.

Coach Tom Van Imschoot kon opnieuw rekenen op Scott Bitsindou en Hakim Abdallah, die tijdig waren teruggekeerd van hun interlandverplichtingen. Zo koos de sportieve baas van de Pallieters voor zijn intussen geijkte basiself. Die deelden aanvankelijk wat beleefde prikjes uit, zonder RWDM écht pijn te doen. Abdallah devieerde naast, Stallone Limbombe schoot op Defourny. Uitgerekend beide heren lagen ook aan de basis van de openingsgoal. Stallone Limbombe dook perfect in de ruimte en serveerde Abdallah op een schoteltje zijn eerste goal in competitie. Daarmee was het hek van de dam, want nauwelijks vier minuten later draaide het op hol geslagen duo de rollen om. Op aangeven van Maes trok Abdallah een tegenaanval perfect op gang, stuurde Stallone Limbombe gemeten het straatje in en die laatste lobde probleemloos over Defourny. Dubbele voorsprong, het Lisp stond op springen. Helemaal klaar was Lierse zes minuten van de rust, toen Laes een hoge voorzet van Hendrickx van dichtbij hoog in het dak joeg. En dus 3-0 halfweg. Wat een luxe!

In een overbodige tweede helft mepte Kenneth Schuermans nog voor het uur zijn vierde competitietreffer tegen de touwen na hoekschop van Maes. Nadien schakelden de Pallieters net iets te nadrukkelijk op slaapstand over. Een eerste verwittiging van Claes stierf op de balk, Rommens lukte wat later wel de eerredder. Maar daar zou het uiteindelijk ook bij blijven. En dus nestelt Lierse zich mooi in het peloton in 1B en zit het helemaal op schema voor een zorgeloos seizoen.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes (73’ Poelmans), Bitsindou, Van Acker, Stallone Limbombe, Maes (85’ Swinnen), Yagan (80’ De Schryver), Abdallah (85’ Naessens).

RWDM: Defourny, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati (46’ Van Den Bogaert), Rommens, Lavie (46’ Terki), Claes, Mata (57’ Goncalves Pereira), Ephestion, Togui (46’ Langis).

DOELPUNTEN: 21’ Abdallah 1-0, 25’ Stallone Limbombe 2-0, 39’ Laes 3-0, 54’ Schuermans 4-0, 65’ Rommens 4-1.

GELE KAARTEN: 28’ Maes, 90’ Naessens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

TOESCHOUWERS: 4.000.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws