Martine Van Tomme en Nik Van Gool bij de Troostplek. © rr

Troostplek in tuin Kloosterhof feestelijk ingehuldigd

Berlaar -

In de tuin van Woonzorgcentrum Kloosterhof aan de Sollevelden in Berlaar is de Troostplek van Ferm Berlaar officieel ingehuldigd door burgemeester Walter Horemans (CD&V) en nationaal Ferm-voorzitster Nik Van Gool.

“Een Troostplek is een groen plekje in een stad, dorp of buurt dat voor iedereen toegankelijk is. Waar mensen elkaar kunnen vinden in troost en waar je samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. In het najaar van 2020 heeft Ferm Berlaar deze Troostplek ingericht. We vonden een geschikte locatie in de tuin van het Wzc Kloosterhof”, zegt Martine Van Tomme, voorzitster van Ferm Berlaar.

 © rr

“De locatie van de troostplek is niet toevallig gekozen. Ferm Berlaar vindt immers haar oorsprong op het domein van de zusters. In het begin van de twintigste eeuw stichtten de zusters van het Heilig Hart van Maria een middelbare landbouwschool met modelhoeve, om toekomstige boerinnen voor te bereiden op hun taken in het huishouden en op het landbouwbedrijf. Op 29 juni 1908 werd op het domein van de zusters de eerste Boerinnenbond van de provincie Antwerpen opgericht, de voorloper van Ferm.”  (cvr)

 © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Berlaar