Kathleen, Inge en Hans kwamen als eerste over de finish 

Kathleen, Inge en Hans kwamen als eerste over de finish © Erik Van Eycken

Bonheiden Loopt en Wandelt sluit zomer in stijl af

Bonheiden -

Zaterdag was de Krankhoeve in Bonheiden het decor van de vijfde editie van Bonheiden Loopt en Wandelt. Meer dan 250 sportievelingen zakten af terwijl zon en regen elkaar afwisselden. ’s Avonds waren er optredens van onder meer Klaas Delrue, Stefan Dixon, Jan Hautekiet en Stan Van Samang.

Erik Van Eycken

Enkele honderden wandelaars en lopers zakten af naar het grasterrein aan de Krankhoeve voor een stevige wandeling of looptocht door de groene gemeente. “We zijn erg tevreden met de opkomst. Na de corona-editie van vorig jaar was er voor de deelnemers en de toeschouwers een pak meer vrijheid”, luidt het bij medeorganisator François Van Velthoven. Om te vermijden dat alle lopers en wandelaars samen zouden vertrekken, werd voor het tweede jaar op rij gekozen voor een gespreide start en aankomst tussen 13 en 16 uur. Terwijl zon en regen elkaar afwisselden, kon de organisatie rekenen op meer dan 250 sportievelingen.

De organisatie rekenen op meer dan 250 sportievelingen en was tevreden.

De organisatie rekenen op meer dan 250 sportievelingen en was tevreden. © Erik Van Eycken

Goede doelen

Bonheiden Loopt en Wandelt zet zich elk jaar in voor minstens één goed doel. Dit jaar waren het er twee: Wijzersterk en Villa Praline, twee vzw’s die zich inzetten voor mensen met een beperking. Hoeveel de precieze opbrengst bedraagt, wordt in de loop van de komende dagen bekendgemaakt. Vorig jaar nog mocht Cis4Ever een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen. De eerste loper die over de eindmeet kwam, was Hans Wauters uit Sint-Katelijne-Waver. “Dit is een schitterend initiatief en prima georganiseerd. De tocht is goed bewegwijzerd. Het parcours is bovendien super groen, wat het erg aangenaam om lopen maakt.”

Hans liep 6 km, niet veel later stapte hij de 12 km samen met zijn vrouw Kathleen en haar zus Inge. Het drietal is voor de vijfde keer op de jaarlijkse afspraak.

Stan Van Samang

Stan Van Samang © Erik Van Eycken

Voor het tweede jaar op rij werd het evenement afgesloten met muziek. Vorig jaar was Mama’s Jasje pionier, dit jaar kozen de organisatoren voor drie acts: De Robby Lewis Band, het trio Klaas Delrue, Stefan Dixon en Jan Hautekiet en als top of the bill Stan Van Samang. “We merken hier en daar nog wat voorzichtigheid bij mensen, toch zijn we meer dan tevreden met de 250 toeschouwers”, luidt het bij medeorganisator Geert Teughels.

Vooral het Zuid-Afrikaans van Dixon sloeg aan, maar ook de populaire Delrue en ouwe rot Jan Hautekiet zorgden voor sfeer. Stan Van Samang bracht een mooie set met pianist Bert Gielen. Volgend jaar krijgt Bonheiden Loopt en Wandelt een nieuw vervolg.

Stefan Dixon

Stefan Dixon © Erik Van Eycken

Klaas Delrue

Klaas Delrue © Erik Van Eycken

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio