©  BELGA

EK zit er al op voor 3X3 Lions: verlies tegen Servië en stunt van Oekraïne leiden tot uitschakeling in groepsfase

De 3X3 Lions zijn zaterdag al verrassend uitgeschakeld op het EK 3x3 basketbal in Parijs. Nadat ze zelf met 20-12 (niet geheel onlogisch) ten onder gingen tegen topland Servië, was er later op de avond een enigszins verrassende overwinning van Oekraïne tegen datzelfde Servië. Die stunt betekende een rechtstreekse uitschakeling van de 3x3 Lions.

Maarten Vanhoof

Met een overwinning voor elk team, tellen de gemiddelde punten om de rangschikking te bepalen. En dat bleek een nadeel voor de Belgen, die derde en laatste eindigden met een gemiddelde van 11,5, tegenover 18,5 voor de Serviërs en 15,5 voor de Oekraïners, die zich beiden plaatsten voor de kwartfinales. De nederlaag tegen Servië deed de Lions hier de das om.

In Parijs verdedigden Rafael Bogaerts, Nick Celis, Thierry Marien en Thibaut Vervoort, hetzelfde kwartet als in Tokio, de Belgische kleuren.

Twaalf teams, verdeeld in vier groepen van drie, namen deel aan dit EK. De beste twee ploegen van elke groep plaatsten zich voor de kwartfinales. De kwartfinales, halve finales en finale worden zondag gespeeld.

De 3x3 Cats werden vrijdag uitgeschakeld in de groepsfase van het vrouwentoernooi.

MEER OVER