Komt er op 21 september een nieuwe gemeenteraadszitting? Afwachten. 

Komt er op 21 september een nieuwe gemeenteraadszitting? Afwachten. ©  kma

Ontevredenheid over annulatie gemeenteraad door college

Zoersel -

Oppositiepartij H-Eerlijk Zoersel vindt het niet kunnen dat het schepencollege eenzijdig de eerstkomende gemeenteraad van 21 september geannuleerd heeft omdat er te weinig agendapunten zijn. Maar volgens Marcel De Vos, voorzitter van de gemeenteraad, is dat nog niet zeker.

“Het democratisch deficit van de Zoerselse politiek wordt met de dag groter”, zo omschrijft H-eerlijk Zoersel de afgelasting scherp. Volgens die partij stonden er toch wel enkele belangrijke punten op de agenda, zoals het opvolgingsrapport van het meerjarenplan. Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel) vreest ook dat nu deze punten overgedragen moeten worden naar de gemeenteraad van oktober, dat weer een uitzonderlijk lange zitting dreigt te worden die in twee delen zal moeten worden opgesplitst.

Ook onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen en onafhankelijk voorzitter van de gemeenteraad Marcel De Vos vinden de afgelasting van de zitting van september geen goed signaal. “We hebben nu eens de kans om niet af te stevenen op een marathonzitting en op een normaal afsluitingsuur. Ik heb even nazicht gedaan en blijkbaar is het niet aan het college van burgemeester en schepenen maar aan de voorzitter van de gemeenteraad om de gemeenteraad samen te roepen”, zegt De Vos. “Ik ga dat dan ook doen, en als het 21 september niet meer lukt kunnen we desnoods wel een weekje schuiven. Maar een hele maand overslaan lijkt me niet verstandig. Er staan inderdaad wel enkele belangrijke punten op de agenda en ook de oppositie heeft al punten ingediend. De burgemeester zei dat we de Zoerselse burger ruim 2.000 euro besparen door een gemeenteraadszitting met een kleine agenda over te slaan, maar ik ga een mail versturen om toch nog in september samen te komen.” kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio