Man aangevallen in Merksem, slachtoffer in levensgevaar

Merksem -

Een 37-jarige man is zaterdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een gewelddadig incident in Merksem. Het slachtoffer werd op straat aangevallen en kreeg slagen en stampen.

sare

De feiten speelden zich zaterdagnamiddag af ter hoogte van het Burgemeester Jozef Nolfplein in Merksem. Een man - die waarschijnlijk psychische problemen heeft - viel er een voorbijganger aan en gaf het slachtoffer verschillende slagen. Omstaanders keerden zich tegen de agressieveling, die deelde op zijn beurt in de klappen.

Het aanvankelijke slachtoffer was ondertussen even verderop ineengezakt. Zijn aanvaller stortte zich opnieuw op de 37-jarige man. Massaal toegesnelde politieploegen konden de agressieve man overmeesteren. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. “De 37-jarige man verkeert in levensgevaar”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

Ook de aanvaller werd naar het ziekenhuis gebracht, hij zou zich niets van de feiten herinneren. Verder onderzoek van de lokale recherche moet duidelijk maken wat er juist gebeurd is, wat de aanleiding was en of de aanvaller zijn slachtoffer kende of een willekeurige voorbijganger te lijf is gegaan.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio