Bart De Bie en Kris Trovisi met dummy van het stripverhaal ‘De Mammoethelden’. 

Bart De Bie en Kris Trovisi met dummy van het stripverhaal ‘De Mammoethelden’. © rr

Strip voor goede doel zoekt figuranten en sponsors

Lier -

Scenarist Jimmy Simons en cartoonist Dirk Van der Auwera (D’Auwe) leggen momenteel de laatste hand aan het stripverhaal De Mammoethelden. Initiatiefnemer Kiwanis Lier 2 Neten zoekt nog naar mensen die in de strip willen figureren.

Chris Van Rompaey

De Mammoethelden is een uniek stripverhaal vol Lierse historische figuren. Het verhaal gaat over vier kinderen die de mammoets van hun ouders laten ontsnappen, waarna hun ouders én de mammoets gevangen worden genomen. In december lees je hoe dit spannende verhaal afloopt”, zegt Bart De Bie.

Kiwanis verkoopt de strip voor het goede doel. “Op demammoethelden.be kun je jezelf, je vrienden of je familie aanmelden om in de strip te figureren. In ruil voor een mooi bedrag vereeuwigt tekenaar D’Auwe jou en je geliefden als figuranten in de strip. Je krijgt bovendien minstens één gesigneerde hardcover en vier softcoveredities van de strip. Inmiddels meldden zich al dertien figuranten aan. We hebben dus nog maar zeventien plaatsen beschikbaar”, beklemtoont Kris Trovisi.

Steun voor kinderen

“Wil je liever niet figureren, maar wel het goede doel steunen? Dan kan dat vanaf nu ook. Voor 150 euro steun je kinderen die het minder goed hebben in en rond Lier én ligt er een gesigneerde hardcoverversie op je te wachten”, aldus Bart De Bie.

Kiwanis Lier Twee Neten steunt concrete projecten voor kinderen die het minder goed hebben. Elk jaar halen ze daarvoor zo’n 25.000 tot 30.000 euro op. Op die manier steunden ze al tal van organisaties, zoals Don Bosco Jongenstehuis Vremde, Hannibal Vakanties, Kinderbrandwondenfonds, Tejo Lier, Stichting Pelicano, Basketbal G-team Nijlen en Iona. In 2018 liet Kiwanis Lier Twee Neten een levensgrote replica van de ‘mammoet van Lier’ in 3D printen voor het Lierse Stadsmuseum, met de steun van verschillende bedrijven.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio