Via het bruggetje kan je heen en weer van Herentals naar Vorselaar wandelen. 

Via het bruggetje kan je heen en weer van Herentals naar Vorselaar wandelen. © Marc Peeters

Met droge voeten over de Aa

Vorselaar -

Voorlopig nog goed verscholen tussen de maïsvelden ligt er sinds kort een gloednieuwe voetgangersbrug over het riviertje de Aa in Vorselaar. Het bruggetje maakt deel uit van een plan om het gebied tussen Vorselaar en Herentals voor wandelaars toeristisch recreatief te ontsluiten.

De brug is een gezamenlijk project van de lokale besturen van Herentals en Vorselaar in samenwerking met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de plaatselijke landbouwers. De brug werd ingeplant in de buurt van het zandpad De Kweek in Vorselaar. Vanaf De Kweek is het nog een 150-tal meter tussen de velden te wandelen tot aan de oevers van de Aa. Aan die toegangspaden wordt nog gewerkt. Volgende maand wordt het project officieel voorgesteld.

“Wie van Vorselaar naar Herentals of omgekeerd wil wandelen hoeft dat niet langer te doen over het asfalt van de Dijkbaan”, weet de burgemeester van Vorselaar Lieven Janssens (ActieV). “Straks zal dit ook kunnen via de groene beemden. Mooie groengebieden in onze gemeente worden zo verbonden met de achtertuin van Hidrodoe in Herentals. Onderweg moet je natuurlijk de Aa oversteken en daarom de brug.”

Fietsen zijn verboden op de brug  

Fietsen zijn verboden op de brug  © Marc Peeters

De initiatiefnemers onderstrepen nu al dat het een voetgangersbrug is en geen fietsbrug. Onder meer daarom zijn er een paar trapjes gemaakt als je de brug opstapt en moeten wandelaars tweemaal een haakse bocht maken. Het is ook absoluut niet de bedoeling dat het wandeltraject een mountainbike route wordt. “Zo willen we de rust in het gebied bewaren”, weet Janssens. “We roepen ook op om er zeker geen zwerfvuil achter te laten.” (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio