© RR

Politie klist winkeldief met fiets van voorbijganger

Muizen -

Een politieagent heeft met de hulp van een fiets van een voorbijganger in Muizen (Mechelen) een winkeldief gevat. Wat later kon zijn kompaan in een ander warenhuis eveneens gearresteerd worden. De twee mannen van Marokkaanse nationaliteit zijn overgedragen aan het parket.

Leo De Nijn

Een patrouille van de politie merkte donderdagnamiddag op de Leuvensesteenweg omstreeks 15.30u twee mannen met een winkeltrolley op. De inspecteurs zagen hoe één van hen zich naar het warenhuis Lidl begeeft en zijn kompaan richting het centrum van Mechelen wandelt.

Kort daarna verlaat de verdachte met een volgeladen winkelkar met voeding, drank en cosmetica, via de ingang, het warenhuis zonder te betalen.

Toen de agenten de verdachte aan de tand wilden voelen, liet hij de winkelkar achter en sloeg te voet op de vlucht. “In de Watertorenstraat kon een van onze collega’s een fiets lenen van twee meisjes die daar voorbij kwamen. Dankzij de hulp van de twee vriendinnen kon onze collega de vluchtende dader bijbenen en arresteren”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Kompaan ook gevat

Tijdens het onderzoek kon ook de tweede winkeldief aangetroffen worden in warenhuis Aldi, eveneens op de Leuvensesteenweg. “Toen hij de zaak verliet en onze collega zag staan, liet hij zijn kar achter, maar kon gearresteerd worden. In de winkelkar lagen een dertigtal koffiepakketten waar hij geen aankoopbewijs van had”, zegt de hoofdinspecteur.

De twee verdachten van respectievelijk 25 en 32 jaar, beiden van Marokkaanse nationaliteit, zijn verhoord en aan het parket overgedragen. De gestolen goederen konden allemaal terugbezorgd worden aan de betrokken warenhuizen. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio